Przyszła dziś dziewczyna, która do 08/2020 pobierała ŚP na dziecko. I teraz tak; orzeczenia nowego nie dostanie bo dziecko jest po operacji i lekarz jej powiedział ze zaśwadczenia nie dostanie ponieważ dziecko zdrowieje i że moze pobierac dalej 1830 zł bez orzeczenia z PCPRu do czasu ustania covida plus 90 dni. Ona liczyła na orzeczenie z PCPR, które u mnie działa super sprawnie dlatego nic jej nie przedłużałam.
-czy mogę jej wyrównać ŚP za 09/2020 i 10/2020 ze składkami oraz pociągnąć od wrzesnia wyzsze kryterium dochodowe bez którego nie załapie sie do zasiłku rodzinnego?
- czy jest jakaś gwarancja że ona nie będzie musiała tych pieniędzy oddawac- ja nie moge takiej gwarancji nigdzie wyczytać.
POMÓŻCIE
koniec orzeczenia, wyższego kryterium i chęć pobierania pieniędzy
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :) - Kontakt:
Re: koniec orzeczenia, wyższego kryterium i chęć pobierania pieniędzy
Musisz przedłużyć i wypłacić. Jakiej gwarancji potrzebujesz? Ustawa mówi jasno - orzeczenia nadal ważne do 60 dni po epidemii i wszystkie świadczenia od nich należne trzeba wypłacać. Równie dobrze możnaby bać się wszystkich świadczeń rodzinnych, bo nigdzie w ustawie nie ma artykułu, że nie każą nam zwracać jak się rozmyślą 

Oprócz koniec orzeczenia, wyższego kryterium i chęć pobierania pieniędzy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
uzysk przy ciągłości zatrudnienia
dwa zatrudnienia, urlop wych., zasiłek macierzyński
Becikowe - trudny temat - pomocy !!!
internat
przychód wolny od podatku młodocianych
pomyłkowo wypłacone ś.pielęgnacyjne po zmianie miejsca zamieszkania.
zerowy dochód z MF a kwota zwrotu
Koordynacja świadczenie pielęgnacyjne osoba wymagająca opieki dorosła
Podpowiedzcie o co chodzi z tym dochodem
SKO zawiesza postępowanie do czasu rozstrzygnięcia w sprawie o uchylenie SZO co dalej?
projekt z GOPS -czy wliczam do dochodu???
ulga dla młodych- składka zdrowotna
26 latkowie i młodsi.....
Emerytura po SZO.
ZR 2020/2021 orzeczenie do 31-10-2020 zaznaczono rehabilitację
rozpoczecie roku 2021/2022