Konsultacje programu Aktywmy samorzad 2019
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Re: Konsultacje programu Aktywmy samorzad 2019
Ale że to będzie obowiązywać w 2019r ??? :/
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na to wygląda.
Zastanawia mnie tylko, po co kolejne konsultacje? Kilka miesięcy temu byliśmy pytani o to samo i nie widzę, żeby wątpliwości wielu (tak, wielu - rozmawiałam z innymi pracownikami, którzy zgłaszali swoje sugestie) pracowników, zajmujących się AS-em zostały wzięte pod uwagę. Wygląda na to, ze decyzje zostały podjęte i tylko proforma zadaje się nam pytanie.
Przerażona jestem tworzeniem kolejnych wniosków, załączników, rozbudowywaniem zasad, no i ogarnięciem tych nowinek. A że znowu wspomnę - robię to zupełnie sama + środki pomocnicze, ortopedyczne, sprzęt rehabilitacyjny, wyrównywanie różnic, i wszystko, co pojawi się w PCPR-ze i ma słowo "niepełnosprawny" (dyr wszystko dekretuje na mnie)

Zastanawia mnie tylko, po co kolejne konsultacje? Kilka miesięcy temu byliśmy pytani o to samo i nie widzę, żeby wątpliwości wielu (tak, wielu - rozmawiałam z innymi pracownikami, którzy zgłaszali swoje sugestie) pracowników, zajmujących się AS-em zostały wzięte pod uwagę. Wygląda na to, ze decyzje zostały podjęte i tylko proforma zadaje się nam pytanie.
Przerażona jestem tworzeniem kolejnych wniosków, załączników, rozbudowywaniem zasad, no i ogarnięciem tych nowinek. A że znowu wspomnę - robię to zupełnie sama + środki pomocnicze, ortopedyczne, sprzęt rehabilitacyjny, wyrównywanie różnic, i wszystko, co pojawi się w PCPR-ze i ma słowo "niepełnosprawny" (dyr wszystko dekretuje na mnie)

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Tu nie ma mowy o konsultacjach z tego co pojawiło się na stronie PFRON wynika że od 10.12.2018 mamy nową obowiązującą treść programu "Aktywny samorząd"
https://www.pfron.org.pl/o-funduszu/pro ... orzad2018/
dlatego przyjęcie "Kierunków" to tylko formalność.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
ewaaa pisze:Tu nie ma mowy o konsultacjach z tego co pojawiło się na stronie PFRON wynika że od 10.12.2018 mamy nową obowiązującą treść programu "Aktywny samorząd"
Chcą konsultować (ponoć). Dzisiaj dostaliśmy maila z prośba o konsultacje. Pytanie, po co? Przecież już i tak wszystko ustalili nie licząc się z naszymi sugestiami. Z naszych propozycji nie ma NIC.

-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
W takim razie, jak dostaniemy informacje że są juz nowe kierunki na 2019 r., to musimy dostosować swoje wnioski do nowych kierunków ...
Oprócz Konsultacje programu Aktywmy samorzad 2019 - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Sprawozdanie częściowe za 2018
Kierunki i warunki brzegowe 2019
B1 - uznanie osoby jako niewidoma
orzeczenie lekarza orzecznika ZUS
obszar D - ubezpieczenie i podręczniki
harmonogram realizacji pilotażowego programu aktywny samorzą
do kiedy składamy wystąpienie AS na 2019 rok?
użyczenie konta bankowego -M I
przeniesienie ModI na Moduł II
Wypłata środków Aktywny samorząd
Moduł II - refundacja po zakończeniu studiów
Weksel in blanco Aktywny Samorząd
Moduł II powtarzanie semestru
Monitor 27 cali dysfunkcja rąk
Prawo jazdy zaświadczenie o braku przeciwwskazań
Moduł II - studia w przyspieszonym trybie