Weksel in blanco Aktywny Samorząd

ODPOWIEDZ
asiaPCPR
Stażysta
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
Kontakt:

Weksel in blanco Aktywny Samorząd

Post autor: asiaPCPR »

witajcie,
wiem ze już trochę było o temacie z wekslem dotyczącym dofinansowania powyżej 10 000,00 zł, ale mam teraz dofinansowanie do zakupu protezy i nie wiem do końca czy trzeba ten weksel czy nie bo nie usuwałam z umów tego zapisu.
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Re: Weksel in blanco Aktywny Samorząd

Post autor: Moniuszko »

Mi w PFRONie powiedzieli że nie trzeba
Majka1011
Stażysta
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: Majka1011 »

Ja mam taką odpowiedź z Warszawy od P. Poręby:
Departament ds. Programów Warszawa, dnia 11 grudnia 2018 r.

Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na pytanie skierowane na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd” uprzejmie informujemy, że w 2018 roku umowa o dofinansowanie ze środków PFRON w ramach pilotażowego programu „Aktywny samorząd” nie wymaga zabezpieczenia. Delegację dla Zarządu PFRON do corocznego wyznaczania warunków finansowania pomocy ustaliła Rada Nadzorcza PFRON w rozdziale VII ust. 6 – 8 programu. W bieżącym roku Zarząd PFRON ustalił, że umowa nie wymaga zabezpieczenia, co może się zmienić w roku przyszłym (np. na podstawie zdobytych doświadczeń czy postulatów z konsultacji). Natomiast dokument pn. „Zasady (…)” nie odnosi się jedynie do jednego roku realizacji programu, dlatego zapis o zabezpieczeniu został ujęty. Należy go jednak stosować o ile dotyczy zasad wskazanych przez Zarząd PFRON w danym roku. Ze strony PFRON nie ma wymogu stosowania zabezpieczenia w tym roku.
konrad92
Praktykant
Zajmuję się: Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: konrad92 »

Mam pytanie, czy zapis w umowie na temat weksla zostawić jeżeli nie będę go używał, czy lepiej usunąć?
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

witam,
czy macie protokół likwidacji takich weksli?:)
pozdrawiam
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

cpr3 pisze:witam,
pozdrawiam
Tak mamy w ubiegłym roku zarządzeniem powołałam taką 3 osobową komisję i w sytuacji gdy po wysłaniu pisma Beneficjent w ciągu 30 dni od jego odbioru nie zgłosi się po weksel komisyjnie je niszczymy i podpisujemy protokół.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

ewaaa pisze:
cpr3 pisze:witam,
pozdrawiam
Tak mamy w ubiegłym roku zarządzeniem powołałam taką 3 osobową komisję i w sytuacji gdy po wysłaniu pisma Beneficjent w ciągu 30 dni od jego odbioru nie zgłosi się po weksel komisyjnie je niszczymy i podpisujemy protokół.

u mnie podobnie
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

w ramowym wzorze umów z marca 2020 zostawiono zapis o zabezpieczeniu § 2 ust.9 cyt. "Zabezpieczeniem udzielonego dofinansowania, ustanowionym dla właściwego wykonania niniejszej umowy przez Beneficjenta jest ..............",
jakie stosujecie zabezpieczenia?
ODPOWIEDZ