kontrola RIO - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 maja 2015, 12:05

Witam. mam pytanie, czy ktoś miał kontrolę z RIO w OPS? chodzi mi o to co sprawdzają, jakich dokumentów u Was żądali, jakie zalecenia itd. Z góry dziękuję i pozdrawiam :-)
emka

Napisano: 21 maja 2015, 12:23

wszystko sprawdzali u nas, co tylko mogli
anisa

Napisano: 21 maja 2015, 13:20

Zgadza się, sprawdzają prawie wszystko, zamówienia publiczne, przetargi, wnikliwie inwentaryzację, sprawozdawczość budżetową i finansową, wydruki obrotów i sald, wybrane faktury, u nas też szczegółowo stypendia i dodatki mieszkaniowe. Oczywiście wszystkie instrukcje, zarządzenia, politykę rachunkowości i inne wprowadzone do stosowania dokumenty. Zaleceń nie było na szczęście żadnych. Kontrola bardzo zajmująca, ciągle coś chcą, przez cały tydzień byłam do dyspozycji pań z kontroli ale da się przeżyć.
Powodzenia
aga14

Napisano: 22 maja 2015, 7:55

Ale to odszielna kontrola na OPS czy przy okazji kompleksowej w Gminie?
yyy

Napisano: 22 maja 2015, 8:35

przy okazji kompleksowej w gminie. A czy ktoś z Was miał u siebie NIK? Sprawdzają teraz usługi prawnicze w jednostkach w dolnośląskim, ktoś dostał zapytanie na ten temat z NIK?
aga14

Napisano: 24 maja 2015, 17:51

Witam.ja mialam kontrole z NIK na dodatki mieszkaniowe - spokojnie nie taki diabel straszny jak go malują.Z RIO mialam wyrywkową przy okazji kontroli kompleksowej w gminie.Pozdrawiam:)
BATON II

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x