Obecnie robię kontrolę studentów za 2016r. Kontrolując studenta wysyłamy pismo do uczelni ale dajemy też ankietę dla studenta (pytana z zał. nr 4):
Czy beneficjent jest aktywny zawodowo (w rozumieniu programu)?
Czy beneficjent jest zatrudniony (w rozumieniu programu)?
Czy beneficjent pomyślnie ukończył naukę w semestrze/półroczu objętym dofinansowaniem?
Tylko teraz mam wątpliwości - czy student wypełniając tą ankietę udziela odpowiedzi aktualnych na dzień uzupełniania ankiety , czy na okres kiedy otrzymywał dofinansowanie? Mam obecnie taką sytuację, że zmieniła się sytuacja zawodowa studentki- W czasie gdy otrzymywała dofinansowanie była osobą bezrobotną a teraz pracuje.Jak więc powinna wypełnić ankietę?
kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik PCPR
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Re: kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta
Ja jak robiłam kontrolę, to wysyłałam tylko pisma do uczelni 

- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja wysyłam zapytanie do uczelni, czy zgadzają się faktury i zaświadczenia, a do studentów te ankiety, o których pisze dat.
Z tego co pamiętam, to na początku AS-a była informacja, że odpowiedzi powinny dotyczyć końca kontrolowanego roku, czyli teraz końca 2016 r.
Z tego co pamiętam, to na początku AS-a była informacja, że odpowiedzi powinny dotyczyć końca kontrolowanego roku, czyli teraz końca 2016 r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
- Kontakt:
a czy możecie podzielić się pismem jaki wysyłacie do szkół celem sprawdzenie studentów?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stanowisko do spraw rehabilitacji społecznej - wypłata dofinansowań ze środków PFRON
- Kontakt:
Ja wysyłam pismo w takiej formie.
…………….., dnia …………..r.
PCPR.453.1.14.2016
Uniwersytet Ekonomiczny
we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
53- 345 Wrocław
W Państwa uczelni studiuje Pani ……………., Nr PESEL …………, zamieszkała …………………………., która korzysta ze wsparcia Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w …………………. W związku z dofinansowaniem ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach realizacji programu „Aktywny Samorząd” kosztów kształcenia na poziomie wyższym Pani …………….., Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w ………….. prosi o informację, zawierającą potwierdzenie okresu pobierania nauki przez Panią ……………………… na Uniwersytecie Ekonomicznym, na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, na Wydziale Zarządzania, Informatyka i Finanse, kierunek Finanse i Rachunkowość w okresie od 22.02.2016r. do 03.07.2016r. oraz potwierdzenie wpłaty kosztu czesnego w kwocie 2.541,25 zł.
…………….., dnia …………..r.
PCPR.453.1.14.2016
Uniwersytet Ekonomiczny
we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
53- 345 Wrocław
W Państwa uczelni studiuje Pani ……………., Nr PESEL …………, zamieszkała …………………………., która korzysta ze wsparcia Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w …………………. W związku z dofinansowaniem ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach realizacji programu „Aktywny Samorząd” kosztów kształcenia na poziomie wyższym Pani …………….., Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w ………….. prosi o informację, zawierającą potwierdzenie okresu pobierania nauki przez Panią ……………………… na Uniwersytecie Ekonomicznym, na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, na Wydziale Zarządzania, Informatyka i Finanse, kierunek Finanse i Rachunkowość w okresie od 22.02.2016r. do 03.07.2016r. oraz potwierdzenie wpłaty kosztu czesnego w kwocie 2.541,25 zł.
- Załączniki
-
Pismo do uczelni dot. kontroli wnioskodawcy.docx
- (10.76 KiB) Pobrany 21 razy
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
O widzisz, następnym razem wykorzystam Twoje pismo, bo ja do tej pory kserowałam zaświadczenie z uczelni i faktury, prosząc o potwierdzenie.Ina7 pisze:Ja wysyłam pismo w takiej formie.
…………….., dnia …………..r.
PCPR.453.1.14.2016
Uniwersytet Ekonomiczny
we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
53- 345 Wrocław
... potwierdzenie okresu pobierania nauki przez Panią ……………………… na Uniwersytecie Ekonomicznym, na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, na Wydziale Zarządzania, Informatyka i Finanse, kierunek Finanse i Rachunkowość w okresie od 22.02.2016r. do 03.07.2016r. oraz potwierdzenie wpłaty kosztu czesnego w kwocie 2.541,25 zł.
A druga rzecz, która mnie zastanawia to ta, że od tylu lat wysyłam w tej formie zapytania i z tego co widzę inne PCPR-y też, a za każdym razem znajdzie się jakas Pani w dziekanacie, która nie wie, o co mi chodzi, "pierwszy raz się z takim czymś spotykam, a tyle już tu pracuję..."

Oprócz kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
słuchawki do komputera dla os.niewidomej??
Aktywny Samorząd Moduł II podyplomówka
Informacja o przyznanym dofinansowaniu Obszar D
Moduł II - znowu I rok, proszę o potwioerdzenie
Fotelik do samochodu ciężarowego??
AS wniosek złożony po terminie - jak rozpatrujecie?
aktywny samorząd B1 sprzęt komputerowy
Obszar D - wypłata dofinansowania
Pismo w/s braku środków finansowych
MODUŁ II- szkoła policealna przez internet
obszar D - dofinansowanie opiekunki
AS D przygotowanie przedszkolne
Rozliczenie dojazdów moduł I A2
terminy rozliczeń z PFRON- Aktywny Samorząd
Pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia
Temat musi zawierać minimum 30 znaków???