kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta

ODPOWIEDZ
dat
Praktykant
Zajmuję się: pracownik PCPR
Kontakt:

kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta

Post autor: dat »

Obecnie robię kontrolę studentów za 2016r. Kontrolując studenta wysyłamy pismo do uczelni ale dajemy też ankietę dla studenta (pytana z zał. nr 4):
Czy beneficjent jest aktywny zawodowo (w rozumieniu programu)?
Czy beneficjent jest zatrudniony (w rozumieniu programu)?
Czy beneficjent pomyślnie ukończył naukę w semestrze/półroczu objętym dofinansowaniem?
Tylko teraz mam wątpliwości - czy student wypełniając tą ankietę udziela odpowiedzi aktualnych na dzień uzupełniania ankiety , czy na okres kiedy otrzymywał dofinansowanie? Mam obecnie taką sytuację, że zmieniła się sytuacja zawodowa studentki- W czasie gdy otrzymywała dofinansowanie była osobą bezrobotną a teraz pracuje.Jak więc powinna wypełnić ankietę?
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Re: kontrola studentów miduł II -ankieta dla studenta

Post autor: Moniuszko »

Ja jak robiłam kontrolę, to wysyłałam tylko pisma do uczelni :)
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Ja wysyłam zapytanie do uczelni, czy zgadzają się faktury i zaświadczenia, a do studentów te ankiety, o których pisze dat.

Z tego co pamiętam, to na początku AS-a była informacja, że odpowiedzi powinny dotyczyć końca kontrolowanego roku, czyli teraz końca 2016 r.
asiaPCPR
Stażysta
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.
Kontakt:

Post autor: asiaPCPR »

a czy możecie podzielić się pismem jaki wysyłacie do szkół celem sprawdzenie studentów?
Ina7
Praktykant
Zajmuję się: stanowisko do spraw rehabilitacji społecznej - wypłata dofinansowań ze środków PFRON
Kontakt:

Post autor: Ina7 »

Ja wysyłam pismo w takiej formie.
…………….., dnia …………..r.
PCPR.453.1.14.2016

Uniwersytet Ekonomiczny
we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
53- 345 Wrocław

W Państwa uczelni studiuje Pani ……………., Nr PESEL …………, zamieszkała …………………………., która korzysta ze wsparcia Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w …………………. W związku z dofinansowaniem ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w ramach realizacji programu „Aktywny Samorząd” kosztów kształcenia na poziomie wyższym Pani …………….., Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w ………….. prosi o informację, zawierającą potwierdzenie okresu pobierania nauki przez Panią ……………………… na Uniwersytecie Ekonomicznym, na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, na Wydziale Zarządzania, Informatyka i Finanse, kierunek Finanse i Rachunkowość w okresie od 22.02.2016r. do 03.07.2016r. oraz potwierdzenie wpłaty kosztu czesnego w kwocie 2.541,25 zł.
Załączniki
Pismo do uczelni dot. kontroli wnioskodawcy.docx
(10.76 KiB) Pobrany 21 razy
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Ina7 pisze:Ja wysyłam pismo w takiej formie.
…………….., dnia …………..r.
PCPR.453.1.14.2016

Uniwersytet Ekonomiczny
we Wrocławiu
ul. Komandorska 118/120
53- 345 Wrocław

... potwierdzenie okresu pobierania nauki przez Panią ……………………… na Uniwersytecie Ekonomicznym, na pierwszym roku studiów pierwszego stopnia, na Wydziale Zarządzania, Informatyka i Finanse, kierunek Finanse i Rachunkowość w okresie od 22.02.2016r. do 03.07.2016r. oraz potwierdzenie wpłaty kosztu czesnego w kwocie 2.541,25 zł.
O widzisz, następnym razem wykorzystam Twoje pismo, bo ja do tej pory kserowałam zaświadczenie z uczelni i faktury, prosząc o potwierdzenie.

A druga rzecz, która mnie zastanawia to ta, że od tylu lat wysyłam w tej formie zapytania i z tego co widzę inne PCPR-y też, a za każdym razem znajdzie się jakas Pani w dziekanacie, która nie wie, o co mi chodzi, "pierwszy raz się z takim czymś spotykam, a tyle już tu pracuję..." :o
ODPOWIEDZ