Witam serdecznie
Zwracam sie z takim pytaniem mianowicie jestem pełnoletnia wychowanka rodziny zastepczej przebywałam w niej od 12 roku zycia obecnie mam 24. Kilka lat temu zabrano mi pomoc na kontynułowanie nauki poniewaz dochód przekroczył mi 5zł. Ostatnio dowiedziałam sie ze od dłuzszego czasu ustawa uległa zmianie i dochód nie ma wpływu. niestety dowiedziałam sie troche za pózno... Poszłam do PCPRU napisałam wniosek o przyznanie mi pomocy, Panie w PCPR nie były zadowolone ze dowiedziałam sie o tym...Powiedziano mi ze przyznaja mi tylko wtedy gdy szkoła do której chodze jest stopień wyżej niz poprzednia. Chodziłam do zawodówki-Liceum-technikum-a teraz na specjalizacje masażu to jest roczna szkoła. Maja isc z tym do prawnika... nie wiem jak to jest prosze o podpowiedz, wszystkie szkoły jakie zaczełam skończyłam z dyplomem, nie zaczynam jakis kursów i nie ciagne w nieskończonosc. Szkoła nie jest ani nie była w miescie w którym mieszkam, musze dojezdzac pociagiem jest płatna co miesiąc. Nie przerwałam nauki przez ten cały czas o którym nie wiedziałam ze pomoc na kontynułowanie nauki możliwe ze mi sie nalezała. Prosze mi napisac jezeli ta szkoła do której teraz chodze nie jest poziom wyżej niz technikum ale technikum było wyżej niż liceum to czy moge sie ubiegac o zwrot pieniedzy z ten okres od którego zmieniła sie ustawa.
Bardzo prosze o podpowiedz.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam