koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 12 mar 2015, 15:12

Pani ma do zwrotu kase za nienależnie pobrane rodzinne wydaną decyzją marszałka.
Nie wpłaciła i marszałek przysłał upomnienie. nadal nie wpłaca :)
1. Czy jeżeli ta Pani przyjdzie wpłacić kase to liczę jej: nienależnie pobrane + odsetki na dzień wpłaty + koszty upomnienia = taką kwotę ma wpłacić w banku??
2. Czy te koszty upomnienia to gdzieś wprowadzam w probramie??? pracyję na sygnity???
pytalska

Napisano: 12 mar 2015, 15:15

Wpłacić musi wszystko... masz to napisane w decyzji marszałka... ile należności gł. ile odsetek itd. W sygnity nic nie robisz bo to decyzje marszałka... jedynie jak wpłaci wysyłasz im pismo z informacją, ze zostało spłacone lub nie...
Johny

Napisano: 12 mar 2015, 15:20

u nas wprowadzamy decyzje marszałka i przeliczamy osobie odsetki na dzień wpłaty na konto bo tak jest w decyzji.
pytalska

Napisano: 12 mar 2015, 15:22

U mnie w decyzji marszałka było napisane, że odsetki wynoszą 1 zł za każdy dzień do momentu spłaty więc łatwo było policzyć... decyzji nie musisz wprowadzac bo to na podstawie decyzji marszałka ona ma wpłacic na Wasze konto...
Johny

Napisano: 12 mar 2015, 15:25

aha a my w decyzji mamy żeby Pani skontaktowała sie z nami przed wpłatą to my jej podamy odsetki na dzień wpłaty i dlatego wprowadziłam tą decyzję i tak widzę koleżanka wcześniej robiła. tylko nie wiem co z kosztami upomnienia
pytalska

Napisano: 12 mar 2015, 15:30

no tak, musi sie do Was zwrócic żebys naliczyła jej odsetki, ale do tego nie musisz wprowadzać decyzji przecież... a koszty upomnienia powinna wpłacic na konto ROPS-u bo to oni wystawili Upomnienie...
Johny

Napisano: 12 mar 2015, 15:50

jak wprowadzam do programu to później w sprawozdaniach mam kwoty automatycznie jakie poszły zwroty na koordynację
pytalska

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x