KOORDYNACJA - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 cze 2016, 8:42

Witam!
Mam trochę dziwną sytuację...kobieta (polka z dziećmi posiadające obywatelstwo polskie) przebywająca na co dzień we Włoszech przyjechała na wakacje do Polski. Złożyła wniosek w formie elektronicznej na drugie dziecko. Adres zamieszkania wpisała polski, a w oświadczeniach zaznaczyła, że wnioskodawca jak i członkowie rodziny przebywają poza granicami polski. Teraz mam kilka pytań dotyczące postępowania w sprawie:

Czy mam wczytać wniosek elektroniczny, wezwać do wysłania drugiego wniosku i wypełnić oświadczenia dotyczące zamieszkania we Włoszech i ewentualnej pracy, bo zgodnie z wytycznymi musi wskazać we wniosku pierwsze dziecko czy po prostu przekazać od razu do ROPS-u wniosek, który przesłała?

Panie Tomku...help!!!
49204

Napisano: 23 cze 2016, 10:39

Proszę bardzo o podpowiedź!
49204

Napisano: 23 cze 2016, 10:54

Ja identyczny wniosek wczytałem. Wezwanie do uzupełnienia wniosku w postaci uzupełnienia i dostarczenia formularzy (szt. 2 bo dla matki i ojca) który wymaga ROPS.

Taki wniosek (bez formularzy z ROPS) wysłałem do ROPS i mi go zwrócili z powodu braku tych właśnie formularzy
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 23 cze 2016, 13:26

Czyli tak...wczytać wniosek, zadzwonić i poprosić o wysłanie ponownie go gdzie umieszcza pierwsze i drugie dziecko we wniosku, następnie wezwać do uzupełnienia brakujących oświadczeń i wysłać do ROPS-u.

Czy coś jeszcze???
49204

Napisano: 23 cze 2016, 16:57

49204 pisze:Mam trochę dziwną sytuację...kobieta (polka z dziećmi posiadające obywatelstwo polskie) przebywająca na co dzień we Włoszech przyjechała na wakacje do Polski.
Najpierw to ustal gdzie wnioskodawca zamieszkuje.
&&&

Napisano: 24 cze 2016, 7:43

Przez dwa miesiące będzie tu w Polsce, a resztę czasu we Włoszech! Ona chce dostać tylko przez te dwa miesiące!
49204

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x