mam taką zagwozdkę: musze kobietce wydać decyzję uchylającą za okres 17/18, gdyż na dniach dostałam pismo o tym iż wówczas miała miejsce koordynacja. I mam pytani: wydaje decyzję od razu czy muszę jeszcze wszcząć postępowanie?
Od kiedy mamy Informacje to tak jakby wszystko co jest w kpa jest jakby zaburzone. Popatrz inaczej - stosuje kpa żeby uchylić to też stosuję wszczynając postepowania
witajcie. mam identyczna sytuację. dostałam pismo ze zachodzi koordynacja od 01.02.2017r.. Ja płacę 500+ od 2019roku do nadal.
Więc robię wszczęcie i decyzje uchylająca w uzasadnieniu powołując się na pismo z UW. czy tak?
inspektor123 pisze:Czy mogłyby mi ktoś podpowiedzieć z jakimi datami mam uchylać stary okres 500+. pierwszy raz to robię i mam mętlik w głowie.
Bardzo proszę!
jak masz cały okres koordynację to uchyl całą decyzję
a jak masz kilka miesięcy to od do wpisz, że uchylasz
Z MUW przyszło, że koordynacja zachodzi od 01.02.2017 do nadal. Ja 500 + płace od listopada 2019 odkąd urodziło się dziecko.
Czy uchylam prawo od właśnie tego listopada do końca okresu czyli 2021-05-31. a potem druga decyzja uchylająca prawo za okres od 2021-06-01 do 2021-06-31, bo lipca już nie wypłacę.
Grubie się z tymi datami, nie wiem jak mam to opisywać w decyzjach. czy uchylać z dniem czy uchylać za okres?
Tak jeżeli okresy koordynacji zachodzą na dwie decyzje. to uchylasz każdą z osobna. Wskazujesz okres, czyli w tym przypadku cały na jaki świadczenia zostały przyznane.