tyle, że u mnie koleżanka przyznała świadczenie bo w nowym wniosku było, że nie przebywa nikt za granicą, a teraz się okazało, że mąż cały czas jest zatrudniony za granicą pobiera tam świadczenia - tyle, że przebywa na urlopieMMMgops pisze:Wzywasz do wyjaśnień, jeśli nie przebywa/pracuje za granicą to bierzesz oświadczenie od kiedy i świadectwo pracy (jeśli jest). Przesyłasz to do Urzędu Wojewódzkiego jako korespondencja do wniosku 2019/2021, a na nowy okres wydajesz info - jeśli oczywiście już nie ma pracy za granicą.
Ja bym wysłała wniosek jako koordynacja do UW z wyjaśnieniem pisemnym strony i wstrzymała wypłatę do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez UW. (Najlepiej jakby strona poprosiła o to na oświadczeniu). Jeśli się nie zgodzi to czekać co zadecyduje UW.jasiak pisze: tyle, że u mnie koleżanka przyznała świadczenie bo w nowym wniosku było, że nie przebywa nikt za granicą, a teraz się okazało, że mąż cały czas jest zatrudniony za granicą pobiera tam świadczenia - tyle, że przebywa na urlopie
i informacja wydana, kasa wypłacona