Koordynacja cała rodzina za granicą, brak kontaktu z wniosko
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenie wychowawcze
- Kontakt:
Koordynacja cała rodzina za granicą, brak kontaktu z wniosko
Cześć wszystkim
Mam mały problem z jedną Panią
Pani emailem przekazała nam informacje, że wyjechała za granicę w celach zarobkowych. Nie podając żadnych szczegółowych informacji, w jakim kraju , w jakiej firmie, dosłownie nic.
Wysłałem do niej emaila aby podała te informacje i wypełniła oświadczenie do koordynacji, ale nie odpowiedziała.
Wystąpiłem do ZUW z wnioskiem o ustalenie koordynacji załączając tylko informacje z maila od Pani.
ZUW cofnął wniosek do nas stwierdzając braki formalne ( nie dziwie się)
Na emaila wysłałem Pani wezwanie o uzupełnienie braków i do tej pory nie mam od niej odpowiedzi.
Nieoficjalnie wiem że Pani wraz z dzieckiem przebywa za granicą (cała rodzina)
Co mam zrobić z decyzją, na jakiej podstawie uchylić tą decyzję , nie mam żadnej podkładki
Co zrobilibyście na moim miejscu
Mam mały problem z jedną Panią
Pani emailem przekazała nam informacje, że wyjechała za granicę w celach zarobkowych. Nie podając żadnych szczegółowych informacji, w jakim kraju , w jakiej firmie, dosłownie nic.
Wysłałem do niej emaila aby podała te informacje i wypełniła oświadczenie do koordynacji, ale nie odpowiedziała.
Wystąpiłem do ZUW z wnioskiem o ustalenie koordynacji załączając tylko informacje z maila od Pani.
ZUW cofnął wniosek do nas stwierdzając braki formalne ( nie dziwie się)
Na emaila wysłałem Pani wezwanie o uzupełnienie braków i do tej pory nie mam od niej odpowiedzi.
Nieoficjalnie wiem że Pani wraz z dzieckiem przebywa za granicą (cała rodzina)
Co mam zrobić z decyzją, na jakiej podstawie uchylić tą decyzję , nie mam żadnej podkładki
Co zrobilibyście na moim miejscu
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Re: Koordynacja cała rodzina za granicą, brak kontaktu z wni
hmm ja bym się zastanawiała, czy wysłanie info mailem jest dosyć wiarygodne
czy jest sens to ruszać

-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR/SW/FA
- Kontakt:
ja bym wysłała wezwanie na ostatni adres jaki masz w dokumentach.
w wezwaniu jako konsekwencje niezastosowania się do wezwania podałabym wstrzymanie wypłat.
po upłynięciu terminu określonego w wezwaniu wstrzymujesz wypłaty
wtedy wzrasta szansa, że kobieta się do Ciebie zgłosi...
w wezwaniu jako konsekwencje niezastosowania się do wezwania podałabym wstrzymanie wypłat.
po upłynięciu terminu określonego w wezwaniu wstrzymujesz wypłaty
wtedy wzrasta szansa, że kobieta się do Ciebie zgłosi...

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracownik administracji
- Kontakt:
My mamy podobną sytuację, z tym że my informację powzięliśmy z działu zasiłków szkolnych, a oni z komisariatu policji. Może wystąpcie z wnioskiem na policję o ustalenie adresu pobytu rodziny. Do koordynacji dzwoniliśmy i w tym wypadku nie ma koordynacji, bo cała rodzina zagranicą i inne państwo jest pierwsze do wypłaty świadczeń niż Polska. My obecnie wysłaliśmy pracownika socjalnego na przeprowadzenie wywiadu środowiskowego i czekamy. Mamy informację z policji, będzie wywiad i na tej podstawie uchylamy (konsultowane z prawnikiem).
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jaaaasne. Policja, urzędy, wywiady? Czy wy nie macie co robić? Obowiązkiem klienta jest podanie nowego adresu. Wezwanie do wyjaśnień na dotychczasowy adres, pod rygorem wstrzymania świadczeń. Jak nie dostanie kasy to zaraz przyleci albo zadzwoni. Metoda na "brak kasy" jest najskuteczniejsza. 

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS
- Kontakt:
Niestety ale nie zawsze metoda na brak kasy działa. Mamy taki przypadek.ludek pisze:Jaaaasne. Policja, urzędy, wywiady? Czy wy nie macie co robić? Obowiązkiem klienta jest podanie nowego adresu. Wezwanie do wyjaśnień na dotychczasowy adres, pod rygorem wstrzymania świadczeń. Jak nie dostanie kasy to zaraz przyleci albo zadzwoni. Metoda na "brak kasy" jest najskuteczniejsza.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
No ale kasa nie idzie tak gdzie nie powinna, więc w czym problem?ala12345 pisze:Niestety ale nie zawsze metoda na brak kasy działa. Mamy taki przypadek.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenie wychowawcze
- Kontakt:
No właśnie w tym przypadku wstrzymanie wypłaty nic nie dało Pani milczy jak grób xD
Też myślałem o wywiadzie środowiskowym, ale czy pracownik socjalny napisze mi że cała rodzina za granicą skoro pocałuje klamkę. Myślałem też żeby wystąpić do szkoły o stwierdzenie czy jej dziecko uczęszcza. Jak mi napiszą że nie to jest to wystarczające do uchylania decyzji z art 1 ust. 3 też nie jestem pewny xD
Też myślałem o wywiadzie środowiskowym, ale czy pracownik socjalny napisze mi że cała rodzina za granicą skoro pocałuje klamkę. Myślałem też żeby wystąpić do szkoły o stwierdzenie czy jej dziecko uczęszcza. Jak mi napiszą że nie to jest to wystarczające do uchylania decyzji z art 1 ust. 3 też nie jestem pewny xD
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR/SW/FA
- Kontakt:
wstrzymanie wypłat do końca okresu powoduje wygaśnięcie więc poczekaj a sprawa sama się rozwiąże
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przestań się bawić w dochodzeniówkę i szukać rodziny po świecie. Jak im nie zależy na kasie to pies ich trącał. Będzie tak jak pisze Anabelka.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Oprócz Koordynacja cała rodzina za granicą, brak kontaktu z wniosko - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wypłacona 500+ a rezygnacja osoby ubiegającej się
Informacja dla wnioskodawcy - DOBRY START
REJESTRY NA INFORMACJE DOBRY START
czy 300 + podlega koordynacji ?
wprowadzenie daty wypłaty w SYGNITY
Planowane wydatki na realizację wypłat świadczenia "Dobry st
koordynacja a Urząd Wojewódzki
Urząd wojewódzki pierwszy taki przypadek
Wnioski, nowe wnioski. Zamawiacie ??
Upoważnienia do programu DOBRY START
Nienależnie pobrane świadczenie - procedura ?
zasiłek z zagranicy a 500+ co robić
wnioskodawczyni po rozwodzie co w takiej sytuacji
stypendia z UE - Europejskiego Funduszu Społecznego
stypendia z UE - Europejskiego Funduszu Społecznego
opieka naprzemienna od kiedy jest