koordynacja- dobijcie mnie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 gru 2016, 14:44

Pan złożył w maju wniosek elektroniczny na drugie dziecko. Cała rodzina przebywa za granica. Wysłaliśmy do Marszałka.
Dziś przyszło pismo że od 01.04.2016 do 30.04.2017 maja zastosowanie przepisy o koordynacji systemów w związku z praca na terytorium Hiszpani.
Czyli należny się i Marszałek dośle decyzje? dobrze myślę?

A drugie pismo, że od 01.05.2017 rdo 30.09.2017 r mamy ustalić prawo do świadczenia w związku z tym że nie maja zastosowania przepisy o koordynacji. Mam sama sobie ustalić? Przecież rodzina jest w Hiszpanii.

Pomóżcie proszę....
cel.

Napisano: 06 gru 2016, 14:50

Nie potrzebujesz nic ustalać, dochód i inne duperele Tobie nie jest potrzebny - przecież wniosek jest na 2 dziecko tylko
Gość

Napisano: 06 gru 2016, 15:58

"cała rodzina przebywa za granicą" - ODMOWA.
art.1 ust.3.
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 06 gru 2016, 16:14

jesli od 1.05.2016 nie maja zastosowania pzrepisy o koordynacji, a do 30.04 mialy - to znaczy ze cos sie u tej rodziny zmienilo i musisz to ustalic:) ja bym wezwala strone do wyjasnien pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia...ioczywiscie jak juz ROPS zwroci ci ten wniosek do rozpatrzenia
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2016, 10:38

kb pisze:jesli od 1.05.2016 nie maja zastosowania pzrepisy o koordynacji, a do 30.04 mialy - to znaczy ze cos sie u tej rodziny zmienilo i musisz to ustalic:) ja bym wezwala strone do wyjasnien pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia...ioczywiscie jak juz ROPS zwroci ci ten wniosek do rozpatrzenia
ROPS zwrócił mi ten wniosek w oryginale. Wezwać ich teraz jak wiem, że są za granicą?
Juz zgłupiałam.... A w okresie gdzie Marszałek napisal że zachodzi koordynacja to będzie dosłana decyzja? Bo jest tylko pismo....
W ogóle dziwna sprawa bo cała ta rodzina przebywa za granica dzieci sie tak ucza i w ogóle....
cel.

Napisano: 07 gru 2016, 10:59

zadzwon do ROPSu i zapytaj z jakiego powodu koordynacja juz nie zachodzi, oni na pewno cos maja, moze jak poprosisz to ci przesla kopie czegos co ustalili:)
koordynacja moze tez juz pozniej nie zachodzic wlasnie dlatego ze cala rodzina zamieszkuje za granica,a w kwietniu mzoe w jakis sposob potwierdzili,ze jedno z malzonkow jeszcze nie zamieszkiwalo...tak czy siak musisz ustalic czy od maja przysluguja im swiadczenia, a zeby to ustalic musisz wiedziec czy ich miejscem zamieszkania jest miejsce w twojej gminie..we wniosku jako adres zamieszkania chyba wskazali adres, pprawda ? wiec na taki adres wysylasz wezwanie jakby co
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x