RODZICIELSKIE - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 gru 2016, 9:10

pani złożyła wniosek o pińcet 21.11 , ALE JEDNOCZEŚNIE 24.11 DOSTAŁA DECYZJĘ na świadczenie rodzicielskie od 6 listopada, czyli dochód za grudzień -1000 i uchylenie od grudnia, ale czy można napisać , na jednej decyzji(bo jeszcze nie wydałem) ,że na dwójkę dzieci należy się od listopada do grudnia , a od stycznia na jedno dziecko????Robicie tak??? czy normalnie wydajecie do końca września , a w grudniu wszcząć postępowanie i wysłać zmianę decyzji? Ale tak od razu było by szybciej
swieza(K)
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 02 wrz 2016, 8:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2016, 9:17

My zwracamy uwagę na datę wypłaty. Jeżeli pani pierwsze pieniądze z ,,rodzicielskiego" otrzyma w grudniu to w styczniu uzysk i od lutego w razie przekroczenia - uchylenie.
Alexandra

Napisano: 07 gru 2016, 9:23

ok a jak robicie alexandra na jednej decyzji można to zrobić , że do grudnia na dwójkę( u mnie była wypłata jeszcze w listopadzie) , a od stycznia na jedno dziecko, bo jeszcze żadnej decyzji nie wydałem
swieza(K)
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 02 wrz 2016, 8:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2016, 9:24

Ja robiłem wszczęcie post i nowa decyzja.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 gru 2016, 17:45

Miałam już sporo takich sytuacji i zawsze przyznaję na cały okres zasiłkowy, a później uchylam. Przecież międzyczasie może się zdarzyć, że np mąż straci pracę i rodzina mimo rodzicielskiego będzie się nadal kwalifikować.
I ja bym uchyliła od stycznia.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem