Wprowadziłam decyzję o zwrocie rozłożenie na raty z UW. Jak ogarnąć odsetki w sygnity nie zgadzają mi się z UW nawet na dzień wydania decyzji. Może miał ktos podobny problem i jak to ogarnąć w programie?
Mi również nie zgadzały się odsetki NP świadczenie wychowawcze była różnica coś koło 2 zł. Zadzwoniłam do Pani kiedy będzie wpłacać ( wpłata jednorazowa), potem do UW podali mi odsetki na konkretny dzień i pani tak wpłaciła. Zrobiłam notatkę do akt że kwota odsetek była konsultowana z UW. Mam nadzieję że to wystarczy.
Zostawiłam jak mi wyliczył program, wprowadziłam tę kwotę, zeszła i napisałam wyjaśnienie. Koleżanka z innego ośrodka mówiła że nie da się inaczej. Mówiłąm też o tym Pani z UW kazała napisać wyjaśnienie.
ja robie tak :
osoba zwraca lub zus potrąca to rozpisuje odsetki jak sygnity zeby mi było dobrze i pisze im ile zwrócono i jak rozpisałam zwrot i ile zostało nal głownej i odsetek na dany dzień... i jak juz jest zwrócone i wiszą jakies grosze to ich sprawa ... raz umorzyli te grosze które były różnicą.