koordynacja - okres przed 1 lipca 2019 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lip 2019, 13:03

Mam pytanie odnośnie koordynacji i rozstrzygania spraw sprzed 1 lipca 2019 r. Po prawie 2 latach przyszło od Wojewody pismo gdzie określono okresy, w których zachodziła koordynacja oraz okres, który gmina powinna rozpatrzeć (klient w międzyczasie powrócił zza granicy i oczekiwał na rozstrzygnięcie ze strony Wojewody). Podsumowując muszę przyznać świadczenie na drugie dziecko na okres od 01.10.2017 r. do 30.09.2018 i łamię sobie głowę czy zrobić to w formie decyzji czy informacji... Czytałam ustawę zmieniającą z dnia 26.04.2019 r. oraz kilka tematów na forum, z których zrozumiałam że mam wydać informację (zresztą Wojewoda na okres gdzie zachodziła koordynacja również przysłał mi informację) ale chciałabym żeby ktoś mi to wprost napisał ;)
Druga sprawa, że w TopTeamie, który obsługuje świadczenia wychowawcze nie ma możliwości wydania informacji bez wprowadzenia wniosku, wniosek który już jest w systemie nie daje takiej możliwości (chyba że ktoś też pracuje w TOPTeamie i wie jak obejść system i mógłby coś doradzić...
j456
Praktykant
Od: 12 lut 2019, 11:08
Zajmuję się: ŚR/ŚW/KDR/PS

Napisano: 29 lip 2019, 21:07

przyznanie informacją, odmowa decyzją
https://www.kasarodziny.pl/
bubek
Podinspektor
Od: 26 lis 2018, 20:53
Zajmuję się: koordynacja
Strona WWW: https://www.kasarodziny.pl

Napisano: 30 lip 2019, 9:09

j456 pisze:Mam pytanie odnośnie koordynacji i rozstrzygania spraw sprzed 1 lipca 2019 r. Po prawie 2 latach przyszło od Wojewody pismo gdzie określono okresy, w których zachodziła koordynacja oraz okres, który gmina powinna rozpatrzeć (klient w międzyczasie powrócił zza granicy i oczekiwał na rozstrzygnięcie ze strony Wojewody). Podsumowując muszę przyznać świadczenie na drugie dziecko na okres od 01.10.2017 r. do 30.09.2018 i łamię sobie głowę czy zrobić to w formie decyzji czy informacji... Czytałam ustawę zmieniającą z dnia 26.04.2019 r. oraz kilka tematów na forum, z których zrozumiałam że mam wydać informację (zresztą Wojewoda na okres gdzie zachodziła koordynacja również przysłał mi informację) ale chciałabym żeby ktoś mi to wprost napisał ;)
Druga sprawa, że w TopTeamie, który obsługuje świadczenia wychowawcze nie ma możliwości wydania informacji bez wprowadzenia wniosku, wniosek który już jest w systemie nie daje takiej możliwości (chyba że ktoś też pracuje w TOPTeamie i wie jak obejść system i mógłby coś doradzić...

Ja pracuje na TOP TEAM, zeby pojawił sie "ptaszek"do wysłania e-maila na stare wnioski musisz wprowadzic tego e-maila we wniosku "starym" zaraz jak wchodzisz na edycje wniosku i masz dane rodziny to tam jest rubryka e-mail. Kolejno musisz wysłac informacje ale zeby to zrobic w systemie musisz stworzyc "fikcyjna" decyzje i w szablonie wybrac szablon e-mail i wtedy pojawi sie przy wniosku "ptaszek" do wysłania e-maila. Wszystko jest opisane jak sie logujesz do programu na stronie pierwszej:

Dodaliśmy możliwość wydrukowania i wysłania informacji o przyznaniu dla decyzji 500+ na okres zasiłkowy 2018/2019. W tym celu należy:

Utworzyć decyzję jak dotychczas. Data decyzji musi być po 1 lipca 2019 (włącznie)
W edycji decyzji wybrać szablon wydruku : informacja o przyznaniu świadczenia 500+
W przypadku, gdy osoba ma otrzymać e-mail z informacją o przyznaniu, w edycji decyzji wybrać szablon e-maila i w edycji wniosku należy podać e-mail osoby
Dla decyzji 500+ wydanych po 1 lipca, zamiast standardowych ikonek wydruku decyzji, pojawi się ikonka do wydruku informacji o przyznaniu świadczenia
Jeśli we wniosku został wpisany e-mail i na decyzji został podany szablon e-mail, wówczas na liście decyzji pojawi się dodatkowa ikonka służąca do wysłania e-maila z informacją o przyznaniu
PatrycjaD
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 13:39
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 31 lip 2019, 8:11

Dziękuję za pomoc :)
j456
Praktykant
Od: 12 lut 2019, 11:08
Zajmuję się: ŚR/ŚW/KDR/PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU