Koordynacja okres zasiłkowy 2019/2021

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Emi_lia_
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, stypendium szkolne20
Kontakt:

Koordynacja okres zasiłkowy 2019/2021

Post autor: Emi_lia_ »

Witam,
Mam pytanie, co powinnam zrobić w zaistniałej sytuacji? Mąż klientki przebywa za granicą, wnioski były przekazane, UW wydał informację o przyznaniu 500+ od 1 lipca 2019r. do 31 maja 2021r. Dzisiaj dostałam postanowienie o koordynacji od lutego 2019r. do nadal. Świadczenie nie było wstrzymane, tylko dalej wypłacamy. Co należy zrobić, wysłać do UW decyzję uchylającą zgodnie z okresem koordynacji, ale wtedy uchylam prawo do świadczenia wychowawczego? Jak robicie?
Wąż
Praktykant
Zajmuję się: św/SDS/Archiwum itp.
Kontakt:

Re: Koordynacja okres zasiłkowy 2019/2021

Post autor: Wąż »

ale skoro dostałaś postanowienie z UW i wcześniej też wystawił informacje UW to jak ty chcesz uchylać decyzja?? Skoro nie byłaś organem właściwym.czekaj aż Wojewoda przyśle zmianę. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Ale tak mi się wydaje.
Emi_lia_
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, stypendium szkolne20
Kontakt:

Re: Koordynacja okres zasiłkowy 2019/2021

Post autor: Emi_lia_ »

Organem właściwym byliśmy my, bo była koordynacja do 30 września 2019r. i była informacja nasza przyznanie świadczenia wychowawczego od 1 października. Dużo było wniosków i informacji w przypadku tej klientki i już się pogubiłam. Dzięki:)
ODPOWIEDZ