Mam pytanie! Jak jest z wnioskiem 500 + w sytuacji gdy osoba się przeprowadzi. Dostałam i innego OPS elektronicznie informacje o przyznaniu świadczeń 500 i co dalej???
Zgłupiałam. Nie mam wniosku a nie widzę w programie możliwości zaczytania i co ja ma teraz zrobić. pozdrawiam
odebranie informacji 500+ i dalsza realizacja w inny ops
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: odebranie informacji 500+ i dalsza realizacja w inny ops
ładnie do nich napisz, że mają ci całe akta (w oryginale) przesłać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Może akta idą pocztą tradycyjną? Najlepiej zadzwonić i spytać 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Ja myślałam że powinno być tak że elektronicznie też powinien być przesłany wniosek. Bo jeśli nie ma obowiązku ops wysyłać pocztą tradycyjną to skąd mam wziąć dane klientki aby sama wprowadzić wniosek. Stąd moje pytanie o wniosek przesłany elektronicznie wraz z informacją z innego ośrodka Jak wy robicie? a co jeśli ops wam nie wyśle
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
4.W przypadku powzięcia informacji o zmianie miejsca zamieszkania osoby, której przyznano świadczenie wychowawcze,dotychczasowy organ właściwy przekazuje wydaną decyzję lub informację o przyznanym świadczeniu wychowawczym wraz z aktami sprawy organowi właściwemu ze względu na nowe miejsce zamieszkania osoby, której przyznano świadczenie wychowawcze w celu ich dalszej realizacji. Organ właściwy ze względu na nowe miejsce zamieszkania osoby, której przyznano świadczenie wychowawcze, realizuje przyznane świadczenie wychowawcze bez konieczności wydawania kolejnej decyzji lub informacji oraz jest właściwy do uchylenia, zmiany prawa do świadczenia wychowawczego, w tym ustalonego decyzją, oraz do ustalania i dochodzenia świadczeń nienależnie pobranych, jeżeli uległa zmianie sytuacja rodzinna rodziny mająca wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego, członek rodziny nabył prawo do świadczenia wychowawczego w innym państwie, chyba że przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego
stanowią inaczej, osoba nienależnie pobrała świadczenie wychowawcze lub wystąpiły inne okoliczności mające wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego.
Organ łaski nie robi, musi wysłać Ci akta.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Praktykant
- Kontakt:
czyli aktami sprawy jest również wniosek. No właśnie ale ops nie wysłał. Dziękuję bardzo pozdrawiam
Oprócz odebranie informacji 500+ i dalsza realizacja w inny ops - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
zaświadczenie, że osoba nie pobiera świadczenia
Jaki macie zakres oprocz 500+?
Nie mieszka a twierdzi, że mieszka
Koordynacja okres zasiłkowy 2019/2021
wnioskodawca nie mieszka pod wskazanym adresem
Zamknięte konto bankowe
rozwód a koordynacja
CZY ŚWIADCZENIE PRZYSŁUGUJE MATCE, JEŚLI NIE MIESZKA Z DZIECKIEM?
Wstrzymanie 500+ procedura
przekroczenie dochodu a połączenie firm
Zgon dziecka 1.03...
Zly organ wyplacajacy 500
powrót do ojczyzny
Upomnienie w sygnity nienależnie pobrane
Pomocy namieszałam - SYGNITY
Decyzja uchylająca do ponownego rozpatrzenia