Koordynacja po wydanej decyzji... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 lip 2017, 9:21

Mam rodzinę, w której Pan podjął pracę od 01.08.2016r. w Polskiej firmie, gdzie nie było słowa w umowie o tym że będzie pracował za granicą. Doniósł mi zaświadczenie za wrzesień 2016 r. Oczywiście dochód przekroczył, więc uchyliłam w części świadczenie na pierwsze dziecko i pobierają tylko na drugie. Teraz przychodzi Pani i prosi o zaświadczenie, że pobiera 500+ w związku z tym że mąż będzie składał za granicą wniosek o świadczenie na dzieci. Więc pytam od kiedy on tam pracuje i dlaczego tego nie zgłosiła. Twierdziła że w umowie było napisane. Niestety nie było, wręcz przeciwnie, był zapis że będzie w kilku województwach w Polsce pracował. Przyniosła mi porozumienie zmieniające do umowy i tam jest wszystko. Kazałam napisać mężowi na oświadczeniu od kiedy pracuje za granicą i dokładnie gdzie.
Moje pytanie jest takie: Czy powinnam teraz wysłać tylko zapytanie do ROPS-u czy zachodzi koordynacja bo decyzje były u nas wydane?, czy może wszystkie dokumenty i decyzje spakować i wysłać ?
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 19 lip 2017, 10:13

Zapytanie do ROPS-u z oświadczeniem i umowa o pracę, a jak będzie koordynacja, to uchylisz decyzję i wtedy wyślesz wszystkie dokumenty z decyzją.
Lucy123
Praktykant
Od: 13 maja 2016, 20:37
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x