koordynacja- pomyłka- co teraz

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
calineczka

koordynacja- pomyłka- co teraz

Post autor: calineczka »

W 2015 r. dostałam informacje z ROPS ze w okresie zasiłkowym 2009/2010 zachodziła koordynacja od 02.08.2010 r. W związku z powyższym uchyliłam dwie decyzje a w przypadku jednej SKO stwierdziło niewazność.
Wszystko wysłałam do ROPS a teraz dostałam pismo ze koordynacja zachodzi w innym okresie tzn od 01.11.2009 r. do 09.04.2010 r. oraz od 02.08.2010 r. do 31.10.2010 r.
Co teraz? czy miała ktoś taki przypadek i może mi coś doradzić?
Leokleo

Re: koordynacja- pomyłka- co teraz

Post autor: Leokleo »

Witam serdecznie mam identyczną sprawę powiedzcie czy dobrze myślę : na podstawie art.145 § 1 ust.1 lub 5 ? kpa wznawiam postepowanie, następnie na podstawie art. 151§1 ust. 2 uchylam dotychczasową decyzję, wszczynam postępowanie i wydaje nową decyzję z prawidłową datą ? Dziękuję za wszelkie sugestie
Leokleo

Post autor: Leokleo »

???
sylwia_kam

Post autor: sylwia_kam »

Też chciałabym wiedzieć, mam podobny problem....
calineczka

czy ktos moze sie wypowiedziec? prosze...
calineczka

???
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

Ja kiedyś uchylałem swoje uchylające w okresie kiedy nie zachodziła koordynacja, natomiast co do stwierdzenia przez sko nieważności to pewnie znów do SKO
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
ODPOWIEDZ