koordynacja - poraźdzcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 kwie 2015, 7:50

facet pobierał zasilek rodzinny na dzieci. w maju 2013 roku napisal podanie o uchylenie świadczeń . swiadczenia uchylolno...teraz przyszlo pismo z ROPS że zachodzi koordynacja od kwietnia 2013 roku.. wiec teraz uniewaznienie decyzji przez SKO?

jak postepujecie z ta koordynacja? wczoraj tez przyszla do mnie babka zeby uchylic jej swiadczenia bo maz ubiega sie w niemczech. znowu uchyle, koordynacje zajdzie wczesniej i dalej bedzie robota..
qwertyy

Napisano: 15 kwie 2015, 11:30

SKO uchyla jeżeli w dniu wydania dec. to nie Twój ośrodek był właściwy do jej wydania (czyli np. złożyła osoba wniosek i wyjechała a w dniu wydania już była praca za granicą), więc uchylenie (najpierw wydaj zawiadomienie) będzie wydawał ośrodek nie SKO. Ja tak robię. Uchylenie na podstawie decyzji ROPS a nie postanowienia!
A co do innych przypadków to uchylam na życzenie i również sprawę z decyzją uchylającą przekazuję do ROPS - do tyczy osób które będą się ubiegać zagranicą o śr.
Niektórym to segregatory trzeba będzie założyć ;)
Jedna wkładała wniosek we wrześniu 2014 r. i wzięła luty i marzec 2015 r., jeszcze trochę i koszty jej obsługi (korespondencja za zwrotnym) przekroczą co wzięła - ale ludzie ją podpuszczają...nie liczę jej kosztów jeżdżenia i wyjaśniania mi albo ROPS.
anilah29

Napisano: 07 maja 2015, 9:49

Ja zawiadamiam że wszczynam postępowanie a decyzję wysyłam do SKO o nieważność decyzji bo zły termin uchylenia i wtedy uchylam od dnia koordynacji
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x