Koordynacja - ROPS, SKO - dobrze myślę? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 25 sie 2014, 13:44

zgadzam się w 100 % z nnn.
asiak

Napisano: 25 sie 2014, 14:00

Napisali tą samą formułkę w skrócie że to my winniśmy uchylić i że decyzja wydana przed nabyciem prawa co jest absurdem, no ale...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 25 sie 2014, 14:18

dziwne... teraz nie pozostaje nic innego jak skorzystać z rozwiązań nnn
koo

Napisano: 25 sie 2014, 14:47

dostałam postanowienie o koordynacji- decyzja o zasiłek pielęgnacyjny będzie do unieważnienia tylko nie wiem jak to zrobić bo facetka cały czas ma wypłatę świadczenia ( co mam zrobić uchylić decyzji- nie mogę?) czy wypłacać wysłać do sko i czekać?
oliwia1234

Napisano: 26 sie 2014, 7:51

Decyzji wydanych po dacie od której ustalono koordynację się nie uchyla. Nigdy. Ani Ty tego nie robisz, ani SKO. Trzeba wysłać to do SKO i poprosić o stwierdzenie ich nieważności. Zawsze. Wydane przed zaistnieniem koordynacji uchylasz sam i nie ma konieczności angażowania do tego SKO.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2014, 10:37

Iks pisze:Decyzji wydanych po dacie od której ustalono koordynację się nie uchyla. Nigdy. Ani Ty tego nie robisz, ani SKO. Trzeba wysłać to do SKO i poprosić o stwierdzenie ich nieważności. Zawsze. Wydane przed zaistnieniem koordynacji uchylasz sam i nie ma konieczności angażowania do tego SKO.
Iks czyli ponownie wysyłać do nich? Jak odmówili? :roll:
A decyzje uchylające wydane po zaistnieniu koordynacji?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 26 sie 2014, 13:45

Każda decyzja wydana po zaistnieniu koordynacji jest wadliwa, bo wydana bez właściwości. W zasadzie należałoby stwierdzić nieważność wszystkich. Ja z reguły wysyłam komplet decyzji w sprawie (czyli przyznającą + kolejne jeśli były - zmieniającą, uchylającą etc.) i w piśmie przewodnim piszę, o "podjęcie kroków zmierzających do stwierdzenia nieważności decyzji przyznającej prawo do świadczenia bla bla bla, oraz kolejnych decyzji w sprawie". SKO sobie wszczyna co musi i wszystko ładnie porządkuje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x