Słuchajcie, Pani oświadczyła, ze mąż przebywa zawodowo na terenie Niemiec. Na ww. okoliczność przedłożyła A1, z którego wynika, że mąż podlega ubezpieczeniu do 31.08.2020. UW wydał informację,że przyznaje jej świadczenie wychowawcze od 01.07.2019 do 31.08.2020. w pozostałym okresie zobowiązał nas do wydania informacji. W związku z tym mam pytanie, czy od razu mogę ( choć znane mi są fakty, że on na chwilę obecną jest zagranicą i prawdopodobnie tam będzie) wydać informacje do końca okresu zasiłkowego 2019/2021? Czy czekać do końca sierpnia, wzywać o uzupełnienie wniosku i wówczas ewentualnie wydać informacje lub wysłać do UW?
Jak to u Was wygląda?
Koordynacji ciąg dalszy
- Czyscioszka
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
- Czyscioszka
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
- Kontakt:
Re: Koordynacji ciąg dalszy
Brawo za spostrzegawczość ;)Przepraszam bardzo ale ja jakoś nie zauważyłam podobnej sytuacji na forum

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jeśli wiem, że facet będzie miał kontynuację zatrudnienia to nie wydaję swojej informacji. Donoszą nowe A1, wypełniają jeszcze raz formularz i przesyłam do wojewody.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
A co w przypadku gdy między jednym a1 a drugim a1 (terminami w nich zawartymi) jest przerwa dwa miesiące. Tzn. Pierwsze A1 było do 31.12 a drugie zaczyna się od 1.03. Wojewoda przyznał świadczenie do 31.12. Pani dostarczyła drugie A1 które oczywiście wysyłam do wojewody. Pytanie czy mogę informacją przyznać jej sama 500+ za okres styczeń- luty. Czy moje zapytanie powinno dotyczyć całego okresu i informacje wydaje dopiero jak wojewoda orzeknie ze w okresie styczeń-luty koordynacja nie zachodzi?
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Możesz wydać, ale lepiej upewnić się, że nic nie pobierają z zagranicy 

https://www.kasarodziny.pl/
Oprócz Koordynacji ciąg dalszy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
decyzja z 2016 a brak koordynacji
PIECZA ZASTĘPCZA A 500 PLUS
pismo
kolejny wniosek o 500+
inna gmina - odmowa, dobry strat
Klasy dotychczasowej szkoły ponadgimnazjalnej...
brak osoby w Centralnym Wykazie Ubezpieczonych
Wnioskodawcą były mąż.......
informacja wojewody i zmiana miejsca zamieszkania
wpływają wnioski na SW
brak numeru PESEL
wypłata gotówkowa świadczeń 500+
Weryfikacja danych w CBB
Pilne, zestawienie rozpatrzonych wniosków, decyzji....
Koordynacja
koordynacja - Sygnity