Weryfikacja danych w CBB

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
mmmz
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Weryfikacja danych w CBB

Post autor: mmmz »

przy weryfikacji CBB u nowo narodzonego dziecka wychodzi komunikat "Nie odnaleziono podanej tożsamości". Czy w takiej sytuacji wydajecie informacje przyznającą 500+?
mikaa
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: Weryfikacja danych w CBB

Post autor: mikaa »

Często mam taki komunikat w przypadku nowych osób. Jutro rano ponownie zweryfikuj daną osobę według następujących kroków: weryfikacja - Emp@tia- zakładka weryfikacja - weryfikacja tożsamości w CBB. Po zweryfikowaniu tożsamości w CBB analogicznie robisz weryfikacje pobierania świadczeń w innych Jednostkach terenowych i powinno być ok.
mikaa
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: mikaa »

To takie weryfikowanie na "piechotę", ale działa i to się liczy. Moje koleżanki z świadczeń rodzinnych nawet nie zauważyły po zweryfikowaniu, że pojawia się komunikat "Nie odnaleziono podanej tożsamości" (nie drukują informacji CBB i to dlatego) i przyznawały świadczenia. Gdy im powiedziałam to były bardzo zdziwione, teraz już śledzą komunikaty i jest ok.
mmmz
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: mmmz »

już tak próbowałam i nie wychodzi. i teraz nie wiem czy mogę bez tego wydać informację?
ODPOWIEDZ