koordynator- co robić by sie nie wyłożyc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 sty 2014, 15:25

Witam. Od sierpnia jestem koordynatorem. Nie miałam szkolenia bo zajmuje sie śr i wczesniej nie było mi to potrzebne. Zgodziłam sie zostac koordynatorem ale teraz zaczynam miec obawy.Co chwile jest jakis problem, cos trzeba zrobic a ja nie wiem jak. Zaczynamy rekrutacje, musze przygotowac dokumenty dla uczestników. Jakie????? Pytan 100. wiem, ze sie nie da ale może dacie pare cennych rad?
~zosia

Napisano: 13 sty 2014, 15:29

Ale wpadłaś. A przełożony obserwuje.
~Adam

Napisano: 13 sty 2014, 15:47

Ja jestem tym przełożonym zresztą wielokrotnie
~Adam

Napisano: 13 sty 2014, 16:29

Porozmawiaj z kimś, kto jest doświadczonym koordynatorem, zaproś go może do siebie, pokaż dokumenty, zapytaj na co masz zwrócić uwagę. Poczytaj wytyczne i zasady kwalifikowalności. Pamietaj w szczególności o dokumentacji rekrutacyjnej i dotyczącej PZP i zasady konkurencyjności, równości szans, no i działań zgodnie z harmonogramem. Masz opiekuna Urzędzie Wojewódzkim, dzwoń pytaj nawet o najgłupsze rzeczy. W końcu po to tam są. Po za tym weź dokumenty z poprzedniego projektu zobacz jak były prowadzone, co sie znajduje w teczkach.
Koordynacja nie jest taka straszna wiec głowa do góry;)
~koordynator

Napisano: 14 sty 2014, 9:51

dziękuje koordynatorowi, moze ktos sie jeszcze wypowie?
~zosia

Napisano: 14 sty 2014, 12:00

pytaj również w swoim ROPS, mają w swoim zakresie działania również bezpłatne doradztwo w zakresie aktywnej integracji i w ogóle realizacji projektów, czytaj zasady realizacji dla ops/pcpr, tam jest dokładnie opisane jakie dokumenty trzeba dla uczestników
~socjalna_pokl

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x