Dwa podania od jednej rodziny. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 sty 2014, 16:36

Pani złożyła podanie w piątek, dziś z partnerem zrobili mi awanturę, że działam opieszale(bo nie mają jeszcze zasiłku) Pan uparł się, ze składa podanie dziś. Próbowałam wyjaśnić, że nie ma takiej potrzeby bo podanie o pomoc już jest...
Rozpatruję pierwszy wniosek, na drugi odpowiadam, że...
Pomocy, odpowiedź na drugi wniosek...
~Basia

Napisano: 13 sty 2014, 16:37

Miałaś nie dopuścić do złożenia tego drugiego wniosku. Nie umiesz gadać z klientami. Zaszczekali cię.
~Adam

Napisano: 13 sty 2014, 16:45

Adam \"mądralo\" nie mąć ludziom w głowach
Basia możesz jedną decyzją wyczerpać wnioski zarówno klientki jak i jej partnera, ale w uzasadnieniu koniecznie napisz, że po rozpatrzeniu wniosków z dnia i z dnia.
Możesz też przyjąć inne rozwiązanie. Przyznać pomoc na wniosek klientki, a partnerowi dać odmowę uzasadniając, że jego wniosek został wyczerpany poprzez pomoc przyznaną rodzinie na wniosek klientki
~ktoś

Napisano: 13 sty 2014, 16:46

Oj nie dogadał byś się- schizofreniczka i \"chorujący na głowisie\" jak sam o sobie mówi. Nie mogę odmówić przyjęcia podania.
~Basia

Napisano: 13 sty 2014, 16:47

Dzięki \"~ktosiu\" za podpowiedź.
~Basia

Napisano: 13 sty 2014, 16:49

JAK \"KTOŚ\"
~Ania

Napisano: 13 sty 2014, 16:51

Ale po co ten cyrk i papierki?
A wystarczyło pogadać z nimi co by nie składali drugiego wniosku.
Sami wskakujecie do gówien a potem narzekacie że macie dużo roboty.
~Adam

Napisano: 13 sty 2014, 17:02

Mam rodzinę, która przesyła podania pocztą. Ona składa np. o dożywianie dzieci w szkole i zasiłek celowy na zakup opału, odzieży. On drugi wniosek np. o zasiłek okresowy z tytułu choroby i o zasiłek celowy na dojazdy do lekarza itp. Przeprowadzamy wywiad jeden ale decyzje na poszczególne osoby zgodnie ze złożonymi wnioskami.
~beata

Napisano: 13 sty 2014, 17:07

W takim razie trzeba ruszyć tłuste dupsko i udać się do nich w celu zaliczenia zapomnianej przez was pracy socjalnej. Trzeba im powiedzieć że nie muszą tak robić jeśli nie chcą oddzielnym gospodarstwem a kasa idzie do jednego gara. Ściemnij że dwa wnioski to dla nich utrudnienie - dłuższe postępowanie.

Warto rozmawiać z ludźmi. Nie można się skupiać tylko na rozdawaniu państwowej kasy.
~Adam

Napisano: 13 sty 2014, 17:07

*są.
~Adam

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x