Witam, czy składał ktoś może korektę zapotrzebowania dopłaty do czynszu zmniejszającą zapotrzebowania, żeby nam nie wypłacali już za maj i czerwiec, bo nie mam żadnych wypłat?
W urzędzie wojewódzkim mi powiedzieli, że można złożyć taką korektę, gdzieś mi się pojawiło na forum ( nie mogę teraz tego znaleźć) że ktoś wrzucił odpowiedzi z Ministerstwa, że nie można złożyć takiej korekty, tylko zwiększającą zapotrzebowanie.
Może ktoś coś wie na ten temat?
Korekta zapotrzebowania dopłaty do czynszu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Korekta zapotrzebowania dopłaty do czynszu
Ja z urzedu wojewódzkiego dowiedziałam się ze korekte można złozyc tylko zwiekszającą zapotrzebowanie na dopłate...nie zmniejszającą...wiec chyba trzeba będzie co miesiąc zwracac pieniadze i robic rozliczenie...FA2016 pisze: 08 kwie 2021, 8:38 Witam, czy składał ktoś może korektę zapotrzebowania dopłaty do czynszu zmniejszającą zapotrzebowania, żeby nam nie wypłacali już za maj i czerwiec, bo nie mam żadnych wypłat?
W urzędzie wojewódzkim mi powiedzieli, że można złożyć taką korektę, gdzieś mi się pojawiło na forum ( nie mogę teraz tego znaleźć) że ktoś wrzucił odpowiedzi z Ministerstwa, że nie można złożyć takiej korekty, tylko zwiększającą zapotrzebowanie.
Może ktoś coś wie na ten temat?

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Ja też mam informację z DUW, że korekta dotyczy wskazania wyższych środków nić podane we wniosku.
Także DUW będzie przysyłał a ja będę zwracać
Także DUW będzie przysyłał a ja będę zwracać

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Dobrze, ze to tylko na pol roku byłoBarbara1985 pisze: 09 kwie 2021, 9:22 Ja też mam informację z DUW, że korekta dotyczy wskazania wyższych środków nić podane we wniosku.
Także DUW będzie przysyłał a ja będę zwracać![]()

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Prawa w Urzędzie Gminy. Dotacje, dodatki mieszkaniowe, przetargi, energia, sprawy związane z inwestycjami, obsługa BDO itp
- Kontakt:
Ja z UW z Bydgoszczy otrzymałem pismo, że jeżeli do końca marca nie otrzymałem wniosku o dopłatę do dotaku mieszkaniowego mogę pismem anulować zapotrzebowanie na przyszłe miesiące i mieć z głowy rozliczanie kolejnych miesięcy.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Ja po rozmowie z panią z UW Gdańsk zrobiłam korektę i wykazałam "0" na V i VI na druku WNIOSEK O DOKONANIE KOREKTY ZAPOTRZEBOWANIA NA ŚRODKI PRZEKAZYWANE W RAMACH DOPŁATY DO CZYNSZU
DLA NAJEMCÓW, KTÓRZY UTRACILI DOCHODY W WYNIKU EPIDEMII COVID-19
DLA NAJEMCÓW, KTÓRZY UTRACILI DOCHODY W WYNIKU EPIDEMII COVID-19
Oprócz Korekta zapotrzebowania dopłaty do czynszu - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Dane dodatkowe ? zał do wniosku o DM
Dodatek mieszkaniowy wyższy niż czynsz
Uzasadnienie do uchwały ????
Uzasadnienie do uchwały ????
Wypłata dopłaty
Pomoc w wyliczeniu dodatku...
Wydatek
powierzchnia
Obliczenie dodatku mieszkaniowego
odsetki na koncie
Pomoc w wyliczeniu kWh
Brak decyzji o waloryzacji emerytury
Proszę o pomoc w wyliczeniu DM
Średnia cena energii elektrycznej w celu wyliczenia wysokości ryczałtu od 01.07.2021
Dopłaty- wygaśnięcie