wydałam zaświadczenie do Czystego powietrza zgodnie ze złożonym wnioskiem. Pani odebrała zaświadczenie i na drugi dzień przyszła i zwróciła się pisemnie z prośbą o aktualizację danych wniosku, tzn. o zmniejszenie ha przeliczeniowych, które wpisała we wniosku. Omyłkowo wpisała inną wysokość ha. W 2020 r. nabyła od czerwca ziemię ale podatek z góry za cały rok zapłacił poprzedni właściciel i nie powinna ujmować nabytej ziemi we wniosku. Z danych z Urzędu Gminy, które uzyskałam mam, że nabyła ziemię w czerwcu i otrzymała nakaz podatkowy. Czy teraz na takie pismo odpisuję normalnym pismem? Czy wydaje się zaświadczenie?
Tryb sprostowania nie znajduje zastosowania do zaświadczeń wydawanych zgodnie z przepisami działu VII k.p.a. (art. 217-art. 220).
TEZA aktualna
Jeżeli osoba występuje z wnioskiem o "sprostowanie" zaświadczenia, to organ powinien potraktować go jako wniosek o wydanie zaświadczenia o określonej (odpowiednio "sprostowanej") treści. W rezultacie powinien wydać albo nowe zaświadczenie, zgodne ze stanem faktycznym i już bez błędu, albo postanowienie o odmowie wydania zaświadczenia o żądanej treści (jeżeli stan faktyczny, dane posiadane przez organ po ich zweryfikowaniu w postępowaniu wyjaśniającym nie pozwalają na wydanie określonego zaświadczenia).