Cześć! Dostałam z kancelarii dokumenty w sprawie przyznania świadczenia pielęgnacyjnego, do wniosku zostały dołączone wszelkie dodatkowe oświadczenia, dokumenty odnośnie wykonywanych czynności opieki nad osobą niepełnosprawną, zastanawia mnie tylko fakt, że nie podano we wniosku nr konta a został on przekreślony. Czy powinnam pisać pismo aby został uzupełniony nr konta? U nas nie ma kasy by wypłacić gotówką, miał ktoś taką sytuację?
ja na razie bym odpuściła....rozumiem że będzie odmowa i odwołanie....pismo o nr konta wysłałabym do wnioskodawcy ( nie pełnomocnika) dopiero jak będzie decyzja przyznająca z SKO.
A po co robisz wszczęcie postępowania? Wniosek przesłany przez kancelarię wszczyna postępowanie.
Czyli normalnie robię wszczęcie postepowania itp ... a na konto mam poczekać i nie pisać żadnego pisma o uzupełnienie?
ale na co chcesz robić wszczęcie?? Świadczenie zostało przyznane. Ty rejestrujesz decyzję w systemie, tworzysz plan wypłat św. piel. i płacisz.
Jesli sprawa jest dopiero na etapie wniosku to postępowanie zostało wszczęte w dniu wpływu wniosku do organu. Po wydaniu decyzji z SKO na korzysc strony wzywałabym do przedłozenia nr konta.