kosiniakowe, rezygnacja na rzecz ŚP sprawa złożona

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
monika20
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

kosiniakowe, rezygnacja na rzecz ŚP sprawa złożona

Post autor: monika20 »

Dziewczyna urodziła bliźnieta dnia 22.03.2018 r., przyznałam "kosiniakowe" zgodnie z ustawą. Dziś przyniosła orzeczenie o niepełnosprawności na jedno z dzieci, wniosek na ś.pielegnacyjne i wniosek o rezygnację z kosinikowego w zwiazku z ubieganiem sie o świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawne dziecko. Niepełnosprawność od urodzenia, wniosek na komisje z 09.08.2018 r.orzeczenie z 07.09.2018 r.

Namieszane mam teraz tez strasznie w rodzinym bo była ZzaZ mąż miał dwa etaty z których rezygnował stopniowo i ja teraz muszę to im jakoś wyrównać skoro było podwyższone kryterium od sierpnia plus utrata zatrudnienia o czym nie informowali.

Nie będę zadawać szczegółowych pytań bo mam mętlik w głowie- proszę o propozycje co ja mam zrobic, wszelkie pomysły mile widziane.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: kosiniakowe, rezygnacja na rzecz ŚP sprawa złożona

Post autor: ~o~ »

Uchyl św. rodzicielskie z dn.31.08.2018r. i przyznaj św. pielegnacyjne od 1.09.2018r.
~o~
VIP
Kontakt:

Zasiłek pielęgnacyjny od sierpnia
monika20
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: monika20 »

~o~ pisze:Uchyl św. rodzicielskie z dn.31.08.2018r. i przyznaj św. pielegnacyjne od 1.09.2018r.
A czy warunek o zatrudnieniu bedzie tu zachowany?
~o~
VIP
Kontakt:

Ale jaki warunek?
ODPOWIEDZ