koszt dziecka w świetlicy
koszt dziecka w świetlicy
Bardzo proszę o podanie inf. na temat miesięcznego kosztu pobytu dziecka w swietlicy socjoterapeutycznej/środowiskowej w Waszym mieście (prowadzonej przez miasto lub organizacje pozarządową).
Re: koszt dziecka w świetlicy
my dostajemy budżet na cały rok i radźcie sobie jak umiecie. To zależy czy musisz wliczyć np. koszt wynajęcia lokalu, ile godzin funkcjonuje placówka, w jakiej formie posiłek (wg rozporządzenia dostosowany do czasu funkcjonowania placówki), czy wliczasz pensje itp. my mamy kasę na dwóch działach przeciwdziałanie alkoholizmowi (z tego funkcjonuje świetlica) i pomoc społeczna (z tego żyjemy my i nasze rodziny), w przeliczeniu na 40 (wersja optymistyczna) wychowanków z alkoholówki mamy na jednego miesiecznie 135 zł a z naszymi wysokimi pensjami niemal 470zł
ale na pytanie jak i za co będziemy działali od stycznia wg nowej ustawy nie odpowiedział mi jeszcze ani radca ani wydział polityki..ani władza miasta ani sama ja...
ale na pytanie jak i za co będziemy działali od stycznia wg nowej ustawy nie odpowiedział mi jeszcze ani radca ani wydział polityki..ani władza miasta ani sama ja...
Bardzo dziękuję z informację, mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie dobrze. Musi. Pozdrawiam!!
p.s czy ktoś jeszcze może podać koszty ????
p.s czy ktoś jeszcze może podać koszty ????
U mnie jest tak samo.A co bedzie od nowego roku????Nikt nic nie wie i odsyła do MPiPS.A tam tez nikt nic nie wie.Szok.
chcemy otworzyć świetlicę i mam zrobić kalkulację kosztów na 30 dzieci ... wyszedł mi koszt ok. 600 zł na 1 dziecko miesięcznie ... chyba za dużo ....?? Świetlica ma działać 5 dni w tygodniu 8 godzin (w tym co najmniej 4 - 6 godz. zajęć z dziećmi), 2 posiłki... może nie potrafie liczyć .... Dlatego pytam 

kalkuluj na 600 będzie z czego ciąć:) my mamy 5 dni po 8 (dzieciaki 6h+ 2h na papiery, dzieci z nauczaniem indywidualnym, od października prawdopodobnie klub malucha- dla dzieci 3-5, pisanie projektów itp), posiłek mamy 1 za 3,30, do tego jakaś herbata, coś słodkiego od czasu do czasu. Jak masz więcej kasy nie zastanawiasz się czy stać Cię na dobrego psychologa czy na psychologa. (u nas na umowę zlecenie), nie mam kasy na logopedę a by się przydał, jak terapeuta uzależnień dla rodziców to z projektu bo tak kasy nie ma. nie płacimy czynszu za lokal, ale za to mega kasę za jego ogrzewanie.
jak masz możliwość pozyskania większych pieniędzy to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz:)
jak masz możliwość pozyskania większych pieniędzy to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz:)
Sama chciałabym to wiedzieć
Prawdopodobnie pod Miasto ...

dostałam odpowiedź z wydziału polityki, że dalej podlegać będziemy pod ops
Oprócz koszt dziecka w świetlicy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
WOLNE MIEJSCA W PLACÓWCE 0-18 OD PAŹDZIENIKA
organizacja pracy - pilne...
Wykształcenie prac. socj.
dyżury nocne
Rodziny zastępcze
Grupa wsparcia dla rodziców dzieci w placówce opiekuńczo wychowawczej
dokumenty pedagoga
Koszty utrzymania dziecka w placówkach socjalizacyjnych?
Co nas budzi do życia - ranek z......
dom dziecka przekształca się w młodzieżowy osrodek socjoterapii
system nagród podnoszących poziom aktywności szkolnej
dyzury pedagoga i psychologa
KOMUNIKATY MINISTERSTWA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ
Rozbieżność zatrudnienia z perspektywy KN
Konferencja
Podwyżki dla KN od września