koszt utrzymania dziecka w plac op-wych
Re: koszt utrzymania dziecka w plac op-wych
U nas 4170zł Wielkopolska,i ciągle nam mowią,że mamy oszczędzac !
Też wielkopolska 2350
)) więc oszczędzajcie 
Pisałam w sprawie rozbieżności kosztów pobytu dzieci (2000-5000) do MPiPS oraz do Rzecznika Praw Dziecka. Otrzymałam odpowiedź, że oczywiście wszystko jest ok, a różnice wynikają z indywidualnych potrzeb placówek.
Mydlenie oczu.
Ciekawe co powiedzą kiedy zejdzie zatrudnienie z KN

Pisałam w sprawie rozbieżności kosztów pobytu dzieci (2000-5000) do MPiPS oraz do Rzecznika Praw Dziecka. Otrzymałam odpowiedź, że oczywiście wszystko jest ok, a różnice wynikają z indywidualnych potrzeb placówek.
Mydlenie oczu.
Ciekawe co powiedzą kiedy zejdzie zatrudnienie z KN
Kieszonkowe określa paragraf 18 rozporządzenia powołując się na art. 80 ust 1 pkt 2 ustawy . Konkretnie od 10 do 80 zl. pozdrawiam.
U NAS 4600, MAMY NA WSZYSTKO,30 DZIECI, 12 WYCHOWAWCÓW, PSYCHOLOG, PEDAGOG, PRACOWNIK SOCJALNY, SPRZĄTACZKA, KIEROWCA, ZAOPATRZENIOWIEC, SEKRETARKA, KSIĘGOWA I DYREKTOR.
u nas 3070 zł od 1 marca i to z bólem dali ogólnie jesteśmy na styku (warmińsko - mazurskie) zazdroszczę tym co mają ok 4000 zł. I niby potrzeby dzieci powinny być takie same wszędzie czy to północ czy południe wschód czy zachód.
Kupujecie nowe ciuchy dzieciom w placówkach czy chodzicie do szmateksów?
nasze dzieci noszą markowe ubrania, w szmateksach to sobie mogą kupić ubrania wychowawczynie z pensją brutto 1600 zł! smutne, ale prawdziwe.
A jak kupujesz w szmateksie to jak wpisujesz na kartę odzieżową? Kilogram spodni i ćwierć kila koszulki? Nasze dzieci noszą firmowe ciuchy tzn. wyprodukowane przez firmę. Markowe ma tylko Marek, ale on ma 3 latka i ma to w nosie.
Oprócz koszt utrzymania dziecka w plac op-wych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
kto przeprowadza inwentaryzację w waszych placówkach
znowu ta ustawa (projekt do rozporzadzenia).
Przepustki na wyjazdy do domu
Sposorzy/Darczyńcy
kiermasze świąteczne
terapia indywidualna
wychowanka z niemowlęciem w ddz.
Środki dezynfekcyjne w Placówkach
czy są w Polsce jeszcze placówki prowadzone przez Miasto lub powiat?
leczenie psychiatryczne
równoważny system pracy
jak uzyskac awans
wynagrodzenie na usamodzielnienie
placówki op-wych
rozporządzenie
żywieniowa stawka dzienna