koszty egzekucji nie moja sprawa :I

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
yhyym

koszty egzekucji nie moja sprawa :I

Post autor: yhyym »

komornik dostał pismo z urzedu skarbowego wraz z naszym TW.... ale w US ktos pochramolił sprawę i pismo przedstawił tak jakby to był TW dotyczący należności dłuznika z innych zadłużeń niż FA.... no i sie zaczeło... dostaliśmy pismo od KS że chcą pokrycia kosztów egzekucyjnych bo TW nasz...ale to że dłuznik zamieszkuje inną gminę i że TW z zaznaczeniem, że chodzi o FA to juz mało ważne...
oczywiście skoro pojawiło się słowo dłuznik, na mnie padło pisanie zacnych pism wyjaśniających... :shock:
czy wie ktoś może jaki art. i gdzie on siś znajduje :shock: , który mówi o tym, iz
KS nie może obiążyć gminy wierzyciela kosztami jeśli chodzi o egzekucję FA?

żeby nie było... ustawę pt. komornicy sądowi i egzekucja już przestudiowałam :roll: :ugeek: :geek: :shock:
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: koszty egzekucji nie moja sprawa :I

Post autor: de Charette »

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
yhyym

Post autor: yhyym »

dzięki..
pomógł tez inny komornik podał art. 40ust. 3 ustawy o komornikach sądwych i egzekucji i art. 96 ust. 1 pkt 2 ustawy o kosztach sądowych i sprawach cywilnych....
kocioł jak na piatek

jeszcze tylko 25 minut :roll:
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

i piwo :twisted:
a potem ból głowy :mrgreen:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare