koszty obsługi dodatku energetycznego - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 05 lip 2016, 8:49

Mam taki mały dylemacik.
Mam plan na dodatek energetyczny np.105 zł, a na koszty obsługi 1,80
Wypłaciłam dodatek 100 zł i wypadałoby policzyć sobie 2 zł kosztów obsługi, ale nie starcza mi planu...
Więc w tym kwartale robię 1,80 koszty obsługi a brakujące 0,20 zł doliczę do kosztów trzeciego kwartału?
Czy przepadło i w trzecim kwartale koszty obsługi mogą być tylko 2% od wypłaconych dodatków?
aso

Napisano: 05 lip 2016, 10:21

przepadło, miałam tak w ubiegłym roku doksięgowałam sobie brakującą kwotę na koszty w kolejnym kwartale i niestety musiałam zwracać,
kierofniczka

Napisano: 05 lip 2016, 10:24

Dziękuję ci za podpowiedź :)
- to takie grosze, że nie warto uzupełniać w przyszłym kwartale i się potem bujać ze zwracaniem...
aso

Napisano: 05 lip 2016, 10:40

co wam przepadło? ja na koniec roku liczę 2% od wypłaconych dodatków i za tyle kupuje jakieś materiały biurowe (jedna faktura na koniec roku, ewentualnie przesunięcia w planie żeby plan pasował i tyle.)
mk1

Napisano: 05 lip 2016, 18:18

Robię dokładnie tak jak mk1 - rozliczam koszty obsługi na koniec roku - nic nie przepada.Jest to tak śmiesznie mała kwota,że kwartalnie za nią nie można nic zrealizować.Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 06 lip 2016, 12:24

ja też tak zrobiłam w ubiegłym roku i stwierdzili że za trzy poprzednie kwartały nie wykazywałam więc moge tylko od wykonania dodatków w czwartym kwartale i musiałam oddawać - dolnośląskie
kierofniczka

Napisano: 06 lip 2016, 13:12

to jest nielogiczne. Ja bym się nie zgodziła z tym. W ustawie nie ma zapisu że koszty należy wydawać kwartalnie
mk1

Napisano: 08 lip 2016, 21:11

Jakiś nonsens realizacji wydatków kwartalnie - z czego to wynika.Ja chyba na kwartał będę kupowała ołówki bo tylko takie kwoty mam kwartalnie z obsługi tego świadczenia.Ten kto tak powiedział niech puknie się w czoło.Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 11 lip 2016, 10:10

Cóż....mam oficjalne pismo w tej sprawie od wojewody, więc teraz jestem ostrożna i przeksięgowuję co kwartał te nieszczęsne kilka złotych z wydatków które poniosłam w 85219
kierofniczka

Napisano: 12 lip 2016, 20:48

DO kierofniczki - jak możesz to wklej to pismo na forum bo jestem bardzo ciekawa jakich argumentów użył wojewoda do takiego rozliczania kosztów.Pozdrawiam :)
EWAII

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x