Powiedzcie mi proszę jak jest kotłownia, zgłasza ją spółdzielnia i widzę w CEEB, że jest zgłoszony kocioł na paliwo stałe, ale służy tylko jako C.O. a nie ma już zaznaczonego C.W.U. to się w taki przypadku już dodatek węglowy się nie należy, ponieważ nośnik ciepła nie jest dostarczany bezpośrednio do ciepłej wody? Czy po prostu wtedy wziąć zaświadczenia, że to nie jest jako kotłownia tylko ciepłownia osiedlowa lub grupowy wymiennik ciepła wraz z siecią ciepłowniczą i mocy nominalnej do 11,6 MW. Z tym, że chyba wtedy powinna być zgłoszona sieć ciepłownicza a nie kocioł na paliwo stałe prawda?
Dobra już się pogubiłem jeżeli jest kotłownia w budynku to zaznaczają drugi czy trzeci kwadracik w pkt 4 wniosku? Bo jak trzeci to wtedy ta kotłownia ma służyć do C.O. i do C.U.W. tak jest napisane we wniosku czyli rozumiem, że nie mogę przyznać komuś kto ma samo C.O. i muszę dać odmowę. Tylko, że w CEEB nie widnieje jako ani miejska sieć ciepłownicza ani kotłowania widać tylko kocioł na paliwo stałe. Więc jeżeli tak widać to mają dać drugi kwadracik w pkt 4? I wtedy jak dadzą drugi kwadracik w pkt 4 wtedy wystarczy, że jest samo C.O.? Już sam się gubię i mieszam przez ten cały natłok i ciągłe sprzeczne informacje ministerstwa, które tworzą więcej wątpliwości.