KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 kwie 2015, 10:38

KRUS wystąpił do mnie z wnioskiem o udostepnienie danych ze zbioru danych osobowych czy PANI X pobierająca świadczenie pielęgnacyjne złożyła oświadczenie ze nie wykonuje prac w gospodarstwie rolnym, jesli tak to proszą o kopię oświadczenia co jest im potrzebne do podjęcia decyzji w sprawie o finansowanie z dotacji budżetu państwa składki na ubezpieczenie społeczne rolników.
Macie takie pisma? co powinnam im odpisać że złożyła takie oświadczenie(bo złożyła) i zrobić kero?
emma

Napisano: 09 kwie 2015, 11:10

powinnaś im odpisać i dołączyć ksero.
A potem zbierać kasę na odsetki do ZUS
Nie zapomnij mile pomyśleć o ustawodawcy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 kwie 2015, 13:01

hmm... miałam podobnie. Odpisałam im, że i owszem Pan X złożył mi takie oświadczenie jednak jest to oświadczenie dla moich potrzeb i żadnego ksera im nie wyśle ( tak podpowiedział radca) a jak oni chcą mogą wezwać Pana i poprosić o złożenie stosownego oświadczenia. Odpisałam z jaką datą złożył, od kiedy zaprzestał. Rzecz działa się w styczniu. Do dzisiaj spokój.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 kwie 2015, 14:06

Elmer pisze:powinnaś im odpisać i dołączyć ksero.
A potem zbierać kasę na odsetki do ZUS
Nie zapomnij mile pomyśleć o ustawodawcy
Naprawdę czas już na zmianę pracy. W obecnej jesteś już przeżarty arogancją i ambicjonalną rutyną. Jak należy postąpić w tym przypadku, ucz się od Sipery.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem