KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 09 gru 2015, 8:29

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co zrobić z osobami, które pobierają zdo lub szo i są ubezpieczone w KRUS, bo wcześniej nie zgłosiły do KRUS prośby o wyrejestrowanie?
Czy ktoś miał lub ma taką sytuację???
Kulcia

Napisano: 09 gru 2015, 8:43

Ja mam takie osoby. I szczerze powiedziawszy też nie wiem co z nimi zrobić.... :( Chyba zostawie tak jak jest. Nowe osoby wysyłam już z decyzjami do KRUS.
sylwia1980

Napisano: 09 gru 2015, 8:56

Ja niestety nie mam tyle szczęścia i muszę coś z tymi osobami zrobić, bo moja Pani Kierownik kazała mi "zrobić z tym porządek". Też bym ich zostawiła, bo jak składali wniosek to inf. że muszą zgłosić się do KRUS ale skoro tego nie zrobili to ich sprawa. Nigdzie nie było napisane że jet obowiązek ich wyrejestrowania z KRUS.
A teraz mam problem...
Kulcia

Napisano: 09 gru 2015, 9:06

sylwia1980 pisze:Ja mam takie osoby. I szczerze powiedziawszy też nie wiem co z nimi zrobić.... :( Chyba zostawie tak jak jest. Nowe osoby wysyłam już z decyzjami do KRUS.
ja właśnie wysłałam "nowego" do krusu ... pani w okienku mu powiedziała, że jak " przejdzie " na to nowe ubezpieczenie to traci wszystko to co do tej pory uzbierał i że to mu się nie opłaca .... :o :P
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 9:24

Nie mam pytań do tej nowej ustawy.
Już nie wiem co zrobić z tymi osobami co są w KRUS lub teraz chcą przejść do KRUS.
Kulcia

Napisano: 09 gru 2015, 9:44

ewalu pisze:
sylwia1980 pisze:Ja mam takie osoby. I szczerze powiedziawszy też nie wiem co z nimi zrobić.... :( Chyba zostawie tak jak jest. Nowe osoby wysyłam już z decyzjami do KRUS.
ja właśnie wysłałam "nowego" do krusu ... pani w okienku mu powiedziała, że jak " przejdzie " na to nowe ubezpieczenie to traci wszystko to co do tej pory uzbierał i że to mu się nie opłaca .... :o :P
Ewalu jakim cudem wszystko traci
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 9:45

anetag pisze:
ewalu pisze:
Ewalu jakim cudem wszystko traci
a to już nie do mnie to pytanie :lol: :lol: w krusie trzeba pytać :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 9:51

dobry dowciap w Krusie to tyle wiedzą co nic
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2015, 10:10

Ludzie nie nie galopujcie tak!
Rolnik składał oświadczenie w OPS dla potrzeb ustawy z dnia 4 kwietnia 2014. Tylko tej ustawy.
Czy było coś tam napisane, że ma obowiązek zgłaszania takiego samego oświadczenia do KRUS?
Jeżeli to prawda, że KRUS się teraz "czepia", wystarczy to oświadczyć na piśmie i złożyć w KRUS.
Bardzo mnie ciekawi jakich argumentów użyje przeciw rolnikowi KRUS.
Gość

Napisano: 09 gru 2015, 10:13

to my nie galopujemy. To ustawodawca stworzył dwa światy. Te problemy to już zresztą relikt przeszłości.
Teraz zresztą to musztarda po obiedzie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x