ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 08 gru 2015, 15:52

nie mam pojęcia co z tym zrobić. Pani zmieniła miejsce zamieszkania i wprowadziła się do mojej gminy. w tamtej gminie pobierała ZDO. ma decyzje uchylającą z tamtej gminy od dnia 1.12.2015r. Chce się ubiegać tu o zdo, jak to wgl zrobić? ma złożyć wniosek o ZDO u nas? Pomocy...
gops1

Napisano: 08 gru 2015, 16:06

jesli w tamtej gminie nie poprosila o przekazanie akt do twojej, to sklada u ciebie wniosek ze wszytskimi dokumentami i ty przyznanjesz normalnie od 1 grudnia 2015, moze zadzwon do tamtej gminy i zapytaj czy beda przekazywac akta tej Pani czy nie
masterm

Napisano: 08 gru 2015, 16:17

miałam podobny przypadek. Kobieta zmieniła adres. Ja jej prawo do ZDO uchyliłam całą dokumentację, jednocześnie, przekazałam do nowej gminy z informacją od kiedy do kiedy płaciłam ZDO, składki, wysłałam kopię pisma zus o okresach składkowych i nieskładkowych.
Jak na moje to wniosku nowego złożyć nie moze bo termin ich składania jest ściśle określony ustawą. Więc najlogiczniej jest przesłać oryginały dokumentów z prośbą o kontynuowanie wypłaty,
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x