KRUS a ŚP do Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 16 lis 2015, 14:22

Kobieta - rolniczka, złożyła obecnie wniosek o przyznanie ŚP , napisała oświadczenie o zaprzestaniu pracy w gospodarstwie. Została poinformowana o nowych zasadach opłacania składki emerytalno-rentowej, zgłosiła się do KRUS , my będziemy opłacać składkę w KRUS. Moje pytanie dotyczy składki zdrowotnej, kto opłaca i na jakich zasadach, Sprawa pilna!!!
~123

Napisano: 16 lis 2015, 15:54

Kogo tam zatrudniają w tych OPS-ach?
Gość

Napisano: 16 lis 2015, 16:03

do Gość - nie chcesz to nie odpowiadaj , mam nadzieję że nigdy nie będziesz miał żadnych wątpliwości . A jak mimo wszystko będziesz je miał to znajdzie się ktoś kto ci pomoże.
~123

Napisano: 16 lis 2015, 16:36

Tu nie ma nic do rzeczy, czy ja chcem, czy niechcem. Twoja praca polega również na podstawowym zapoznaniem się z obowiązującymi dokumentami w tym zakresie. Przynajmniej w zakresie podstawowym. Nie tylko picie kawki należy do Twoich obowiązków. Przecież bierzesz za swoją "pracę" publiczne pieniądze.
Gość

Napisano: 16 lis 2015, 16:47

Bardzo szybko oceniasz ludzi , cieszę się że nigdy nie masz dylematów odnośnie obowiązujących przepisów. Nie wiem tyko czy wynika to z dogłębnej znajomości przepisów czy też własnego przekonania o swojej nieomylności. Nawiasem mówić kawy nie pijam a swoje obowiązki znam i je wykonuję ( i nie tylko wynikające z zakresu obowiązków za publiczne pieniądze).
~123

Napisano: 17 lis 2015, 12:07

ze składką zdrowotną to jest tak, że jeśli ma męża to powinna mieć przy tym mężu (ZUS, KRUS)

gość - gratuluję nieomylności, braku wątpliwości, empatii, wiedzy wszechstronnej a przede wszystkim życzliwości do innych ludzi
Leena

Napisano: 17 lis 2015, 13:29

nie dotykajcie trolla
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 14:31

dobrze a co jeśli mąż bierze SZO i był w KRUS, ateraz my go zgłaszamy równiez do KRUS. Tylko , ze zona była zgłoszona do ubezpieczeń zdrowotnych w KRUS przy mężu. KRUS powiedział że teraz my mamy ja zgłosić przy męży przy szo. tylko gdzie do KRUS czy ZUS
xxx21

Napisano: 17 lis 2015, 14:49

do xxx21 jak mąż bierze szo to żona już nie może Sp
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2015, 15:13

mąż bierze SZO na ojca swojego żona nigdzie nie pracuje do tej pory była zgłoszona do ubezpieczenia w KRUS przy mężu. teraz kto ma jej płacić zdrowotne .
xxx21

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x