KRUS pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 01 gru 2015, 9:00

dostałam decyzję z KRUS że mam płacić składkę społeczną za osobę pobierającą szo
ale nie objęli ją ubezpieczeniem zdrowotnym
ja mogę opłacać jej społeczną w KRUS a zdrowotną w ZUS ?
coś mi tu nie gra ....
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 9:04

do tego wpisali tylko że należność z tytułu składek na ubezpieczenie emerytalno rentowe wynosi 176,00 zł i powinny byc opłacone na rachunek krus w terminie 14 dni od dnia otrzymania decyzji
nie ma nic o tym jak płacić potem, ile płacić kiedy płacić
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 9:16

do KRUS tylko emerytalne i rentowe do ZUS zdrowotne jeśli nie ma z innego tytułu
dżela

Napisano: 01 gru 2015, 10:27

gasiak pisze:do tego wpisali tylko że należność z tytułu składek na ubezpieczenie emerytalno rentowe wynosi 176,00 zł i powinny byc opłacone na rachunek krus w terminie 14 dni od dnia otrzymania decyzji
nie ma nic o tym jak płacić potem, ile płacić kiedy płacić
gasiak pisze:dostałam decyzję z KRUS że mam płacić składkę społeczną za osobę pobierającą szo
ale nie objęli ją ubezpieczeniem zdrowotnym
ja mogę opłacać jej społeczną w KRUS a zdrowotną w ZUS ?
coś mi tu nie gra ....
Ręce opadają i nie tylko.
"Urzędnicy" nie zaśmiecajcie forum tego typu pytaniami. To świadczy o zadającym, że "olewa' swoją pracę i obowiązki służbowe. Wstyd !!! Wystarczy zapoznać się z podstawowym dokumentem, bez którego cały czas będzie Wam coś "nie grać" Wysilcie się na odrobinę przyzwoitości dla tych którzy przychodzą do Was załatwić jakąś sprawę. Przecież pracujecie za publiczne pieniądze i w dodatku w Pomocy Społecznej.
Gość

Napisano: 01 gru 2015, 10:33

kto pyta nie błądzi a takie mądrale jak Gość niech się nie odzywają jak nie chcą pomagać
zakrecona

Napisano: 01 gru 2015, 10:42

To nie będzie pomoc. To będzie wyręczanie leni w pracy.
Gość

Napisano: 01 gru 2015, 10:48

a Ty po co tu jesteś skoro taki zapracowany jesteś Gościu
zakrecona

Napisano: 01 gru 2015, 10:52

spadaj Gościu stąd !
forum jest tylko po to żeby pytać, rozwiewać wątpliwości
a Ty spadaj jak chcesz obrażać innych
to źle że pytam ? ja nie uważam się za wszechwiedzącą i nie omylną dlatego pytam i dopytuje !
współczuje Tobie że jesteś taki zadufany w sobie Gościu !!!!
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 10:57

no ok zdrowotne w ZUS społeczne w KRUS
ale czy krus nie powinien dać mi decyzji że mam płacić np na miesiąc 88 zł czy na kwartał taką kwotę ?
bo w tej decyzji nic nie ma na ten temat
jest tylko że mam 176zł w ciągu 14 dni zapłacić i tyle
miał już ktoś taką decyzję ?
jak to u Was wygląda ?
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 11:01

i nie olewam swoich obowiązków !!! z moim KRUSem nie idzie się dogadać, nikt nic nie wie, pytam to nie potrafią mi odpowiedzieć bo to dla nich nowe, nie wiedzą, więc dopytuje innych, którzy mają wiedzę na ten temat to chyba dobrze ... lepiej niż zrobić coś źle
a Ty Gościu ... brak słów w sumie
gasiak

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x