KRUS pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 01 gru 2015, 11:05

Gość pisze:
gasiak pisze:do tego wpisali tylko że należność z tytułu składek na ubezpieczenie emerytalno rentowe wynosi 176,00 zł i powinny byc opłacone na rachunek krus w terminie 14 dni od dnia otrzymania decyzji
nie ma nic o tym jak płacić potem, ile płacić kiedy płacić
gasiak pisze:dostałam decyzję z KRUS że mam płacić składkę społeczną za osobę pobierającą szo
ale nie objęli ją ubezpieczeniem zdrowotnym
ja mogę opłacać jej społeczną w KRUS a zdrowotną w ZUS ?
coś mi tu nie gra ....
Ręce opadają i nie tylko.
"Urzędnicy" nie zaśmiecajcie forum tego typu pytaniami. To świadczy o zadającym, że "olewa' swoją pracę i obowiązki służbowe. Wstyd !!! Wystarczy zapoznać się z podstawowym dokumentem, bez którego cały czas będzie Wam coś "nie grać" Wysilcie się na odrobinę przyzwoitości dla tych którzy przychodzą do Was załatwić jakąś sprawę. Przecież pracujecie za publiczne pieniądze i w dodatku w Pomocy Społecznej.
Tyle w temacie. Paaa.
Gość

Napisano: 01 gru 2015, 11:08

bez komentarza ... GOŚĆiu !
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 13:55

no to jak z tym zdrowotnym bo ja nadal nie wiem... wszystkich musimy zgłaszać do ZUS, nie ważne czy sa zgłoszeni np przy małżonkach w KRUSIE???????????
aasa

Napisano: 01 gru 2015, 14:32

Gość pisze:
gasiak pisze:do tego wpisali tylko że należność z tytułu składek na ubezpieczenie emerytalno rentowe wynosi 176,00 zł i powinny byc opłacone na rachunek krus w terminie 14 dni od dnia otrzymania decyzji
nie ma nic o tym jak płacić potem, ile płacić kiedy płacić
gasiak pisze:dostałam decyzję z KRUS że mam płacić składkę społeczną za osobę pobierającą szo
ale nie objęli ją ubezpieczeniem zdrowotnym
ja mogę opłacać jej społeczną w KRUS a zdrowotną w ZUS ?
coś mi tu nie gra ....
Ręce opadają i nie tylko.
"Urzędnicy" nie zaśmiecajcie forum tego typu pytaniami. To świadczy o zadającym, że "olewa' swoją pracę i obowiązki służbowe. Wstyd !!! Wystarczy zapoznać się z podstawowym dokumentem, bez którego cały czas będzie Wam coś "nie grać" Wysilcie się na odrobinę przyzwoitości dla tych którzy przychodzą do Was załatwić jakąś sprawę. Przecież pracujecie za publiczne pieniądze i w dodatku w Pomocy Społecznej.

jaki "podstawowy dokument" masz na myśli??????????????
klient

Napisano: 01 gru 2015, 15:01

musisz o to zapytać nieomylnego i wszechwiedzącego GOŚCia co miał na myśli
gasiak

Napisano: 01 gru 2015, 16:05

Jak zapyta się jeszcze z 10 leniuchów to odpowiem.
Gość

Napisano: 01 gru 2015, 16:44

Szanowny Panie " GOŚĆ" ja akurat wierzę, że ciężko się dogadać z urzędnikami KRUS, bo u nas jest to samo, ze wszystkim odsyłają ludzi do nas i każą nawet kwestionariusze z ubezpieczenia od 16 roku życia wypełniać ludziom i składać do nas ;) Najlepiej jakbyśmy sobie jeszcze sami decyzję wydali a im tylko pieniążki wysłali :D
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 01 gru 2015, 17:00

Ty nie masz się dogadywać z KRUS, tylko rzetelnie wykonywać swoje obowiązki służbowe.
Niech Cię nie interesuje co robi KRUS.
Ty rób swoje zgodnie z Ciebie obowiązującymi przepisami. Wystarczy je tylko przeczytać. No ale jak się nie chce czytać , to wtedy łatwiej stuknąć w klawiaturę. Może się znajdzie jakiś frajer i odpowie.
Zapewniam, że nie są to jakieś skomplikowane zawiłości w tym temacie. Naprawdę wystarczy przeczytać ostatnią ustawę tego tematu dotyczącą i wszystko będzie jasne. Ale jeden warunek. Czytać ze zrozumieniem.
ramonka

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x