ksiądz - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 sty 2024, 10:21

Ksiądz złożył wniosek o wydanie zaświadczenia o dochodzie (czyste powietrze). W trakcie weryfikacji usługi ZUS zostały wykazane dwa tytuły ubezpieczeń - pierwszy to emerytura, a drugi to duchowny, nieprowadzący pozarolniczej działalności gospodarczej, opłacający składki od minimalnej podstawy wymiaru. W usłudze e-podatki widoczne są dochody z tytułu emerytury, natomiast nie ma widocznych dochodów z tytułu drugiego kodu ubezpieczenia. Co w takiej sytuacji?
cotamwtrawiepiszczy
Praktykant
Od: 15 lut 2023, 15:05
Zajmuję się: ŚW,FA,ŚR,DW,DO,DE,DG

Napisano: 23 sty 2024, 10:24

Duchowny to ryczałt. Jak Ci nie wyskakuje w MF pisz do właściwego US. Miałem to samo w tym roku system nie pokazywał ale US pięknie mi odpisał.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 24 sty 2024, 9:45

Dziękuję bardzo :)
cotamwtrawiepiszczy
Praktykant
Od: 15 lut 2023, 15:05
Zajmuję się: ŚW,FA,ŚR,DW,DO,DE,DG

Napisano: 24 lip 2024, 12:08

Szarak pisze:Duchowny to ryczałt. Jak Ci nie wyskakuje w MF pisz do właściwego US. Miałem to samo w tym roku system nie pokazywał ale US pięknie mi odpisał.
Pisać zwykłym wnioskiem o udostępnienie danych osobowych? i jaki zakres żądanych informacji
aga79-30
Praktykant
Od: 14 sty 2022, 11:23
Zajmuję się: ŚR,SW,CP,DO

Napisano: 24 lip 2024, 12:25

aga79-30 pisze:
Szarak pisze:Duchowny to ryczałt. Jak Ci nie wyskakuje w MF pisz do właściwego US. Miałem to samo w tym roku system nie pokazywał ale US pięknie mi odpisał.
Pisać zwykłym wnioskiem o udostępnienie danych osobowych? i jaki zakres żądanych informacji
proszę o podpowiedź
aga79-30
Praktykant

Napisano: 24 lip 2024, 12:29

Tak zwykły wniosek o udostępnienie danych my wysyłamy przez ePUP

Zakres informacji
- zaświadczenie informujące o dochodzie podlegającym opodatkowaniu zryczałtowanym podatkiem dochodowym od niektórych przychodów (dochodów) osiąganych przez osoby fizyczne, każdego członka rodziny, zawierających dane odpowiednio o:
a) formie opłacanego podatku,
b) wysokości przychodu,
c) stawce podatku,
d) wysokości należnego podatku
- w roku kalendarzowym 2022 r.;
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 24 lip 2024, 12:39

aga79-30 pisze:
aga79-30 pisze:
proszę o podpowiedź
dziękuję
Szarak pisze:Tak zwykły wniosek o udostępnienie danych my wysyłamy przez ePUP

Zakres informacji
- zaświadczenie informujące o dochodzie podlegającym opodatkowaniu zryczałtowanym podatkiem dochodowym od niektórych przychodów (dochodów) osiąganych przez osoby fizyczne, każdego członka rodziny, zawierających dane odpowiednio o:
a) formie opłacanego podatku,
b) wysokości przychodu,
c) stawce podatku,
d) wysokości należnego podatku
- w roku kalendarzowym 2022 r.;
dziękuję :)
aga79-30
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU