Mam pytanie do uzykownikow tego programu - czy rozliczacie zaangażowanie 998 w stosunku do planu 980 automatycznie z programu.U mnie jest problem bo funkcja ta nie dziala przy wszystkich rozliczeniach i nie wiem czym jest to spowodowane.Po telefonie do Progmanu nie uzyskalam odpowiedzi - zaproponowali przeslamie calej bazy to ją sprawdzą ale ani ja ani moja szefowa nie chcemy tego robić więc mamy problem.Czekam na jakieś sugestie z Waszej strony i czy może ktoś z Was wysyłal bazę danych do progmana. Pozdrawiam
Witam.
Ja też tak mam, więc pozostałam przy księgowaniu konta 980 na koniec miesiąca jako zrealizowane wydatki budżetowe. We Finansach robię to z pozycji przeksięgowania.
AnSmoll czy robisz szablony przeksięgowań i do jakich kont.Ja to co mi się nie rozlicza z automatu 998/980 przy zapłacie wprowadzam z ręki.Może problem jest w ustawieniu masek kont.
Konto docelowe 980 (wpisuję samo konto bez paragrafów) dalej zaznaczam strona Ma
Źródło danych
Maska Paragrafu dalej wpisuję tę część z paragrafu u mnie jest 10 (w odpowiedniej kolejność 852-85202-3020-10)
Typ kwoty - zaznaczam wykonanie
Paragrafy - wydatków
No i na koniec tytuł - Zrealizowane wydatki budżetowe za miesiąc luty 2018
Też widziałam takie przeksięgowanie tylko, że tych szablonów przeksięgowań u mnie byłoby dużo do wprowadzenia - osobiście wolalabym tą opcję 998/980 z automatu - spróbuję jeszcze raz zadzwonić do progmana może zdalnie mi to pomogą zrobić.Pozdrawiam