Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące księgowania wkładu własnego niepieniężnego (wynajem sali) w Projekcie Unijnym.Jakie dokumenty powinnam sporządzić, na jakich kontach księgować jak to technicznie ma wyglądać.Będę wdzięczna za każdą odpowiedz po raz pierwszy mam z czymś takim do czynienia.
Robiłam PK na podstawie listy którą dostawałam od kierownictwa w jakie dni, po ile godzin odbywały się zajęcia. Od strony księgowej to miałam konto pozabilansowe chyba 940.
Ja księguję PK na koncie 920 MA na podstawie oświadczenia od koordynatora (kierownika) który pisze Oświadczenie o wkładzie własnym nr 1/2023
Zaświadcza się , iż w miesiącu styczniu 2023 wkład własny z budżetu gminy..../Ośrodek Pomocy Społecznej w ..... w postaci kosztu udostepnienia pomieszczeń w ramach projektu "......" nr RPLU.......... wynosił:
i tu mam tabelkę 4 kolumny
1. Rodzaj wniesionego wkładu : np. wynajem sali w ramach usług społecznych w klubie seniora- wkład własny
2. Liczba godzinw 01/2023: np. 120
3. Cena jednostkowa: np.45,00zł
4. łąznie: 5400,00zl
i pod tabelką Pieczęć Ośrodka Pomocy Społecznej i Pieczęć i podpis Kierownika Osrodka Pomocy Społecznej
Trzeba przeczytać we wniosku czy od tego są koszty pośrednie bo u mnie były a ja na początku tego nie wiedziałam i później było dużo kasy do wykorzystania