ksiegowanie z 30.09 czy 03.10
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS,ŚR,FA
- Kontakt:
ksiegowanie z 30.09 czy 03.10
Czy księgujecie wpłata nadana od komornika dn 30.09 WB 03.10 ? czy ujmujemy w sprawozdaniach ? 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
Re: ksiegowanie z 30.09 czy 03.10
ja nie ujmuję, zgodnie z WB a nie datą nadania
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
ja tak samo , według wyciągu bankowego
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
ja też pod datą wyciągu
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
3) w kolumnie "Dochody wykonane ogółem" wykazuje się dochody wykonane na podstawie ewidencji analitycznej do konta rachunek bieżący jednostki budżetowej stanowiące wpłaty z tytułu dochodów dokonanych w kasie jednostki, w placówce pocztowej w rozumieniu ustawy - Prawo pocztowe, w biurze usług płatniczych, w instytucji płatniczej lub w instytucji pieniądza elektronicznego i zapłaconych kartą płatniczą oraz wpłaty przekazane do banków w ramach zastępczej obsługi kasowej; - to dotyczy sprawozdania rb 27 ZZ,
a to rb 27 s
4) w kolumnie "Dochody wykonane (wpływy minus zwroty)" wykazuje się dochody wykonane na podstawie ewidencji analitycznej do rachunku bieżącego - subkonto dochodów powiększone o środki w drodze, które nie wpłynęły na rachunek bieżący - subkonto dochodów do końca okresu sprawozdawczego, stanowiące wpłaty z tytułu dochodów dokonanych w kasie jednostki, w placówce pocztowej w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2020 r. poz. 1041, z późn. zm.), zwanej dalej "ustawą - Prawo pocztowe", w biurze usług płatniczych, w instytucji płatniczej lub w instytucji pieniądza elektronicznego i zapłaconych kartą płatniczą oraz wpłaty przekazane do banków w ramach zastępczej obsługi kasowej;
według mnie środki w drodze tylko dotyczą rb 27s, a wpłaty od komornika mam w rb 27ZZ
a to rb 27 s
4) w kolumnie "Dochody wykonane (wpływy minus zwroty)" wykazuje się dochody wykonane na podstawie ewidencji analitycznej do rachunku bieżącego - subkonto dochodów powiększone o środki w drodze, które nie wpłynęły na rachunek bieżący - subkonto dochodów do końca okresu sprawozdawczego, stanowiące wpłaty z tytułu dochodów dokonanych w kasie jednostki, w placówce pocztowej w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2020 r. poz. 1041, z późn. zm.), zwanej dalej "ustawą - Prawo pocztowe", w biurze usług płatniczych, w instytucji płatniczej lub w instytucji pieniądza elektronicznego i zapłaconych kartą płatniczą oraz wpłaty przekazane do banków w ramach zastępczej obsługi kasowej;
według mnie środki w drodze tylko dotyczą rb 27s, a wpłaty od komornika mam w rb 27ZZ
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Ja też zgodnie z datą WB
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS- Kadry, Płace, Księgowość
- Kontakt:
Również ujmuję z WB
Oprócz ksiegowanie z 30.09 czy 03.10 - Księgowość przeczytaj również:
nienaleznie pobrane świadczenie-UKR
Źródła ciepła i dodatek węglowy
RB-50 bez wydatków a co z planem?
Źródła ciepła i podmioty wrażliwe
Sprawozdania za III kwartał
Ukraina jakie zadania-własne czy zlecone?
szkolenie
K-ty obsługi - dodatki węglowe
Dotacja
40 zł za zakwaterowanie Ukrainy
nienaleznie pobrane świadczenie-UKR
Sprawozdania za III kwartał
podwójne odprowadzenie dochodów a RB 27ZZ
zwrot za opłatę pocztową
sprawozdanie Rb50
sprawozdanie kwartalne