Kobieta pobierała świadczenie pielęgnacyjne. Zmieniła adres zamieszkania przeprowadziła się do innej gminy wraz z osobą wymagającą opieki i wniosła pisemne podanie o przekazanie decyzji i akt sprawy do dalszej realizacji do gminy obecnie zamieszkującej. Osoba nad, którą sprawowała opiekę zmarła. Kobieta zgłosiła się do obecnej gminy z prośbą o wystawienie zaświadczenia w jakim okresie pobierała świadczenie pielęgnacyjne i okresie ubezpieczenia. Pytanie czy gmina , która przejęła dalszą realizację wypłaty świadczenia pielęgnacyjnego może wystawić zaświadczenie za cały okres pobierania?
tez mnie to dziwi, gmina miała komplet dokumentów, ale wydała stronie tylko zaświadczenie za okres, który ona wypłacała,a po drugie zaświadczenie wysłała kobietę do gminy jej poprzedniego miejsca zamieszkania.
Też mnie to dziwi gmina, która miała komplet dokumentów wydała zaświadczenie tylko za okres, który ona wypłacała, a po drugie zaświadczenie wysłała stronę do gminy poprzedniego miejsca zamieszkania.
bo nie widzi tego w Płatniku i nie potwierdzi okresu ubezpieczenia w Płatniku. Ja bym wydała zaświadczenie z okresu ubezpieczenia tylko u mnie na podstawie raportów ubezpieczeniowych, które powinny się zgadzać z decyzją a czy się zgadzają wie tylko gmina która ubezpieczała.