Kto ma wydać zaświadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 sty 2025, 16:39

Kobieta pobierała świadczenie pielęgnacyjne. Zmieniła adres zamieszkania przeprowadziła się do innej gminy wraz z osobą wymagającą opieki i wniosła pisemne podanie o przekazanie decyzji i akt sprawy do dalszej realizacji do gminy obecnie zamieszkującej. Osoba nad, którą sprawowała opiekę zmarła. Kobieta zgłosiła się do obecnej gminy z prośbą o wystawienie zaświadczenia w jakim okresie pobierała świadczenie pielęgnacyjne i okresie ubezpieczenia. Pytanie czy gmina , która przejęła dalszą realizację wypłaty świadczenia pielęgnacyjnego może wystawić zaświadczenie za cały okres pobierania?
gopsik*
Stażysta
Od: 09 paź 2019, 13:10
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Napisano: 29 sty 2025, 9:22

tak, a dlaczego y ne mogła jak ma komplet dokumentacji?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2025, 10:11

tez mnie to dziwi, gmina miała komplet dokumentów, ale wydała stronie tylko zaświadczenie za okres, który ona wypłacała,a po drugie zaświadczenie wysłała kobietę do gminy jej poprzedniego miejsca zamieszkania.
gopsik*
Stażysta

Napisano: 29 sty 2025, 10:14

Też mnie to dziwi gmina, która miała komplet dokumentów wydała zaświadczenie tylko za okres, który ona wypłacała, a po drugie zaświadczenie wysłała stronę do gminy poprzedniego miejsca zamieszkania.
gopsik*
Stażysta

Napisano: 29 sty 2025, 10:22

bo nie widzi tego w Płatniku i nie potwierdzi okresu ubezpieczenia w Płatniku. Ja bym wydała zaświadczenie z okresu ubezpieczenia tylko u mnie na podstawie raportów ubezpieczeniowych, które powinny się zgadzać z decyzją a czy się zgadzają wie tylko gmina która ubezpieczała.
bones
Referent
Od: 28 cze 2017, 8:36
Zajmuję się: St. specj.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x