Kto z was nie wpisuje dluznikow do KRD? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 mar 2014, 19:52

wg mojego kierownika nie ma takiego obowiazku, mamy umowe z firma ale w ogole od 2009 roku nie wpisalismy ani jednego dluznika na liste. ja twierdze, ze ustawa naklada na nas ten obowiazek.
jak jest u was? czy w razie kontroli nasz urzad polegnie na tej sprawie?
~roza

Napisano: 06 mar 2014, 21:14

oczywiście że polegniecie. zglaszanie do KRD to obowiązek a nie prawo ...
powodzenia :)
~..

Napisano: 07 mar 2014, 9:53

Zgłaszamy
~Anka W.

Napisano: 07 mar 2014, 10:43

Oczywiście ze zgłaszamy. Mieliśmy w tym roku kontrol i chcieli umowe oraz dali nam taką ankiete na której widniało pytanie czy ośrodek zgłasza oraz aktualizuje dłużników. Również pytali sie o to osobiście czy zgłaszamy. My aktualizujemy raz w miesiącu no i oczywiście nowych po 6m rejestrujemy. Nie jest z tym duzo roboty tylko zabawa;-)
Ja robie to wten sposób ze nie drukuje tych aktualizacji bo to masa makulatury niszczeje wiec na jednej karce wpisuje ręcznie kiedy daną aktualizację robię z uwzględnieniem zobowiązania oczywiście. Tak to wygląda;-) Pozdrawiam
~Wiki

Napisano: 07 mar 2014, 10:50

To pokaz Kierowniczce zapis ustawy- to jest OBOWIĄZEK wprost z niej wynikający.
~behemot

Napisano: 07 mar 2014, 12:52

art.8a ustawy
~aga

Napisano: 07 mar 2014, 14:26

AKTUALIZACJĘ ROBIĘ CO TRZY MIESIĄCE. DOPISUJĘ NOWYCH JAK 6 M-CY MINIE. DRUKUJĘ TYLKO POTWIERDZENIA ZGŁOSZENIA NOWYCH OSÓB. POTWIERDZENIA AKTUALIZACJI ZAPISUJE SOBIE W FOLDERZE.
~Dorka

Napisano: 07 mar 2014, 14:28

ja tam nic nie ewidencjonuje dodatkowo...wygenerwoane pliki mam w systemie i w każdej chwili moge je wydrukowac
~Jagoda

Napisano: 07 mar 2014, 15:38

dziekuje wam za pomoc, bardzo dziekuje!
~ROZA

Napisano: 10 mar 2014, 11:11

Terminy aktualizacji wpisów do KRD to co 14 dni , a nie co miesiąc czy 3 miesiące?
~JAGA

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x