ktory art KPA???? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 27 sie 2015, 9:30

Tom. pisze:Ale to nie znaczy, "nie może przynieść to nie wolno żądać". tzn tylko tyle, że jak mi przedstawi np dokument potwierdzajacy zarejestrowanie w PUP to nie potrzebuję już świadectwa pracy bo wiem, że nie pracuje ;)
no czyli jak ci ktos napisze oswiadczenie ze pracowal za granica, w jakich okresach itp to nie mozesz żądać od strony świadectwa pracy na potwiertdzenie tego faktu
dsdds

Napisano: 27 sie 2015, 9:31

a może jeszcze zerknij w art.24a ust.3 ustawy o św. rodz.
~o~

Napisano: 27 sie 2015, 9:39

~o~ pisze:a może jeszcze zerknij w art.24a ust.3 ustawy o św. rodz.
to też dobre :) dzieki
mania12

Napisano: 27 sie 2015, 9:48

dsdds pisze:czyli jak ci ktos napisze oswiadczenie ze pracowal za granica, w jakich okresach itp to nie mozesz żądać od strony świadectwa prac
oświadczenie nie łapie się pod wskazany art. 220 § 1 pkt 2d - to nie jest dokument urzędowy, do innych celów oświadczenia mają w SR moc dowodową, ale w tej sytuacji nie zastąpią świadectwa pracy czy też innego dokumentu urzedowego potwierdzającego utratę zatrudnienia
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 27 sie 2015, 9:59

jeżeli klient potwierdzi mi że obecnie pracuje w Polsce albo jest zarejestrowany w PUP to ja w takich przypadkach biorę oświadczenie od kiedy do kiedy pracował za granicą i na tej podstawie utracam ten dochód
ośw

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x