Kurator – ustanawiać czy nie? Proszę o radę - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 sty 2014, 13:07

Jesteśmy OWW. Od dłuższego czasu szukamy dłużnika. Było wysłane pismo do komornika, Centrum Personalizacji Dokumentów MSW, Ministerstwo Sprawiedliwości, Krajowy Rejestr Karny. Odpowiedzi z powyższych instytucji wpłynęły do gops w marcu 2013 r. Do tej pory jednak nie wystąpiliśmy do sądu o wyznaczenie kuratora. Pytanie czy na podstawie tamtych odpowiedzi możemy wystąpić teraz do sądu? Czy wysyłać po raz kolejny pisma do instytucji?
Przyznam, że mamy obawy przed wyznaczeniem tego kuratora – czytałam na forum, że sąd może wyznaczyć różne osoby, które pobierają niezłą kasę. Zastanawiam się kogo jako OWW możemy wskazać jako kuratora. Nie jesteśmy OWD. Czy może to być pracownik naszego ośrodka?
~Pola

Napisano: 23 sty 2014, 15:12

proszę o odpowiedź
~Pola

Napisano: 23 sty 2014, 15:14

zebrałbym na nowo dokumenty.
Zależy od sądu, mój niestety od tego roku nie chce wyznaczyć pracownika socjalnego. Za kuratora zabulisz około 200 zł
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 15:31

Można spróbować z dokumentami z marca chociaz osobiście zebrałabym nowe dokumenty bo to już prawie rok temu a dłużnik mógł sie odnaleźć. My podajemy kandydata a mianowicie pracownika który sie zajmuje FA. Do tej pory nie było problemów.
~Kasia~

Napisano: 23 sty 2014, 15:32

A i nic za to nie dostajemy.
~Kasia~

Napisano: 23 sty 2014, 15:47

dzięki. Sprawę trochę komplikuje fakt, że wierzycielka od tego zaginionego w obecnym okresie nie pobiera fa.
Myślę, że jeszcze raz wyślę do komornika i itd.
~Pola

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x