Pomóżcie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sty 2014, 12:03

W związku z nowymi obowiązkami od szefowej, trochę mi się posypały daty w postępowaniu wobec dłużników. Chciałam się upewnić czy po wezwaniu na wywiad jeśli dłużnik się nie wstawił to upływie 14 dni od razu muszę wszcząć postępowanie czy może to być za kilka dni?
~karina

Napisano: 23 sty 2014, 12:10

jak się nie \"wstawił\" to możesz trochę poczekać, może mu się jeszcze uda. A jak nie to zawsze się możesz dorzucić
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 12:14

najchętniej zamiast im dorzucić, zafundowałabym im bilet w Kosmos w jedną stronę;) to by rozwiązało wszystkie moje problemy;)
~karina

Napisano: 23 sty 2014, 17:23

nie musisz od razu a nawt radziłabym poczekać, ponieważ wiem z przykładów ze czasem dłużnicy po miesiącu przypomnom sobie ze mają przyjść, różnie bywa. Ja osobiście wysyłam 2 razy wezwanie na wywiad. Odstęp czsu różny nieraz 3 miesiące. Nieraz bywało ze dopiero za drugim dotarli na wywiad albo czasem za 1 razem jest ze awizo a za drugim odbiorą i przyjdą. Wiem ze ośrodki mają różne sposoby postępowania. Ogólnie lepiej jak dłużnik przyjdzie na wywiad, lepiej dla niego i dla nas;-)
~Kasia~

Napisano: 23 sty 2014, 22:23

Nie przyszedł na wezwanie.
Zawiadomienie o wszczęciu, zapoznanie z zebranymi aktami sprawy, decyzja. czasem 36 kpa

Wiele razy przypominam dłużnikowi że CUŚ sie dzieje i mógłby łaskawie przyjść na ten wywiad a umorzę postępowanie.
~Czesio

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem