kwalifikacyjny kurs zawodowy - czy to szkoła? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 12:35

j.w
nowa77777

Napisano: 10 wrz 2015, 18:09

Też tak się właśnie nad tym zastanawiam .... Może ktoś pomoże ?
mandm

Napisano: 11 wrz 2015, 7:50

nie
gopsmaryska

Napisano: 11 wrz 2015, 13:20

a ja mam Policealną Szkołę Zawodową dla dorosłych i pisze ... uczęszcza na Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w kwalifikacji A.65 rozliczanie wynagrodzeń i danin publicznych. Czy przyznać dziewczynie świadczenia rodzinne ? ma 19 lat
anita///

Napisano: 11 wrz 2015, 13:27

nie
nie patrz ze szkoła policealna tylko na sam fakt uczeszczania na kwalifikacyjny kurs zawodowy]
on robi kurs a nie konczy szkołe

miałam takiego w ubiegłym roku
i była odmowa
dzowniłam dosz koły i babka mi mowiła ze oni jako szkoła anbyli prawa do prowadzenia takich kursów
on jak to skonczy to bedzie miał kurs a nie mature, czy zawód technika
gopsmaryska

Napisano: 11 wrz 2015, 13:29

ja znalazłam takie coś
Z dniem 1 września 2012 roku Ministerstwo Edukacji Narodowej wprowadza nową formę kształcenia zawodowego dla dorosłych - kwalifikacyjne kursy zawodowe. Kursy kwalifikacyjne są najprostszą drogą do zdobycia tytułu technika.
Kwalifikacyjny kurs zawodowy jest formą zastępującą dotychczasowe kształcenie dorosłych w szkołach policealnych - do tej pory zawód można było zdobyć na studium policealnym - teraz na kursie kwalifikacyjnym (niektóre zawody nadal będzie można zdobyć w studium policealnym). Na kwalifikacyjnych kursach zawodowych osoby dorosłe będą mogły uzyskać kwalifikacje zawodowe i dyplom technika w danym zawodzie. Na wybrany kurs kwalifikacyjny może uczęszczać każda pełnoletnia osoba (ukończone 18 lat), bez względu na dotychczasowe wykształcenie.
Kati@

Napisano: 18 wrz 2015, 12:27

ja mam osoboę po ZSZ na takim kursie to gdzie tu szkoła policealna jak nie ma liceum skonczonego
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x